Cea mai adâncă peșteră din lume.

Localizată în Masivul Arabika din lanțul montan Gagrinsky aflat în vestul Munților Caucaz, Peștera Krubera sau Peștera Voronya (după numele rusesc), este cea mai adâncă peșteră cunoscută pe Pământ. Masivul muntos conţine mai multe sute de peşteri, care au început să se formeze odată cu creşterea muntelui, în urmă cu mai mult de 5 milioane de ani. Cinci dintre aceste peşteri au adâncimea mai mare de 1.000 de metri. Krubera are 2.197 metri adâncime şi este singura peşteră cunoscută pe Pământ cu adâncimea mai mare de 2.000 de metri.

krubera-cave-3

La adâncimea de 200 de metri, peştera se împarte în două mari ramuri: Kuybyshevskaya (exploarată până la adâncimea de 1.293 m, în 2008) şi ramura principală (2.197 m adâncime). La adâncimea de 1.300 de metri, peştera se împarte în alte numeroase ramuri.

krubera-cave-4

Când speologii au început explorarea peşterii, una dintre greutăţile cu care s-au confruntat a fost dată de tunelurile inundate numite “cămine”. Cel mai adânc bazin în care s-au scufundat are 52 m adâncime.

krubera-cave-6

krubera-cave-8

krubera-cave-1

Va invit sa urmariti materialul video

sursa text/foto: http://www.amusingplanet.com/2014/07/krubera-cave-worlds-deepest-cave.html
sursa text: http://science.nationalgeographic.com/science/earth/surface-of-the-earth/deepest-cave/
sursa foto:http://www.atlasobscura.com/places/krubera-cave
http://www.cunoastelumea.ro/

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cea mai adâncă peșteră din lume.

Lasă un comentariu