Elon Musk pune posibilitatea izbucnirii unui nou război mondial pe seama inteligenţei artificiale, şi nu a tensiunilor dintre Coreea de Nord şi SUA

Nu este pentru prima dată când Elon Musk, directorul executiv Tesla şi SpaceX, susţine că inteligenţa artificială este unul dintre cele mai mari pericole la adresa umanităţii. În luna iulie a acestui an, antreprenorul avertiza, în cadrul unei adunări a guvernatorilor Statelor Unite, că oamenii politici ar trebui să fie mai preocupaţi de potenţialul pericol adus de evoluţia rapidă a inteligenţei artificiale.

images

Musk nu face predicţii cu privire la situaţia critică dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, însă altul este motivul care îl îngrijorează pe miliardar, şi anume inteligenţa artificială, care va conduce la un nou război mondial, potrivit CNN.

Antreprenorul a publicat o serie de postări pe Twitter prin care spune că pericolul prezentat de Coreea de Nord ar trebui decăzut de pe lista de preocupări.

„Concurenţa pentru superioritatea în inteligenţă artificială va fi cea mai probabilă cauză a celui de-al III-lea război mondial”, a declarat Elon Musk într-o părere personală pe reţeaua de socializare.

Declaraţiile lui Elon Musk par să fie un răspuns pentru preşedintele rus Vladimir Putin, după ce acesta a spus că „inteligenţa artificială este viitorul întregii omenirii, nu numai al Rusiei”. „Oricine va fi stăpân în această sferă va deveni conducătorul lumii”, a mai spus şeful de stat rus.

În acest moment, Statele Unite, China şi India sunt în concurenţă când vine vorba de inteligenţa artificială.

În acest sens, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook nu a fost de acord cu predicţiile lui Musk, spunând că retorica acestuia „a fost destul de iresponsabilă”. Elon Musk a spus despre înţelegerea lui Zuckerberg că este „limitată”.


sursa: google-m.zf.ro (preluare crystal)
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized, WORLD. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s