Discursul Reginei Elisabeta a II-a în cazul izbucnirii unui război nuclear

„Acum, nebunia războiului se întinde încă o dată peste lume”

Documentul a fost scris în anul 1983, într-un moment de răscruce din Războiul Rece, dar rămâne atât de relevant şi astăzi.

Pe 3 septembrie, Coreea de Nord a testat cea de-a şasea bombă nucleară şi a provocat un cutremur de 6,3 grade, susţin Japonia şi Coreea de Sud. Tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord au atins cote fără precedent de atunci, vorbindu-se tot mai mult despre posibilitatea izbucnirii unui război.

În anul 2013, un document extrem de interesant a fost făcut public de Arhiva Naţională din Marea Britanie: un discurs regal în caz de război nuclear. Acesta a fost gândit în cadrul unui scenariu apocaliptic conceput de experţii britanici la începutul anilor 80, într-un moment de tensiune sporită între Washington şi Moscova, potrivit mirror.co.uk.

Discursul Reginei Elisabeta a II-a în cazul izbucnirii unui război nuclear: Acum nebunia războiului se întinde încă o dată peste lume

Redăm câteva fragmente din discursul ce nu a mai fost rostit niciodată de către Regina Elisabeta a II-a:

  • Acum, această nebunie a războiului se răspândeşte din nou prin lume, iar curajoasa noastră ţară trebuie din nou să se pregătească pentru a supravieţui în condiţii extrem de vitrege. Nici măcar pentru o clipă nu mi-am închipuit că această solemnă şi teribilă datorie va cădea într-o zi pe umerii mei.

  • Preaiubitul meu fiu Andrew se află în acest moment în acţiune cu unitatea sa şi ne rugăm neîncetat pentru siguranţa lui şi pentru siguranţa tuturor combatanţilor şi combatantelor noastre de acasă şi de peste hotare.

  • Mesajul meu pentru voi este simplu. Ajutaţi-i pe cei care nu se pot ajuta singuri, concentraţi-vă asupra familiei în timp ce ne vom strădui împreună să luptăm cu noua ameninţare. Să ne rugăm pentru ţara noastră

Urcată pe tron la 6 februarie 1952, Elisabeta a II-a este din septembrie 2015 cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii. Soţul său, prinţul consort Philip, s-a retras recent din activitatea publică, la vârsta de 96 de ani.  La 91 de ani ea continuă să-şi exercite atribuţiile de monarh constituţional.


sursa: google-libertatea.ro (preluare integrala crystal)
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s