Popoarele mării…

În perioada epocii bronzului târziu civilizaţiile au progresat într-un ritm impresionant în regiunele Mării Egee şi mediteraneene de est. Regatele creşteau, se stabilea o anumită conduită şi avansau tehnologiile . Micenienii şi minoicii aveau  palate complexe în Grecia şi Creta iar hitiţii dominau teritoriul Turciei de azi.
Canaaniţii controlau cea ce avea să devină Ţara Sfântă – Israel, Lebanon şi Iordania. Dar în jurul anilor 1200 î.Hr., totul se va schimba.

Mistere ale lumii - Popoarele marii

Pe parcursul unei generaţii toate aceste civilizaţii vor fi aproape complet şterse de pe hartă. Iar cei care au supraveţuit au fost aruncaţi cu o mie de ani în urmă, ei pierd capacitatea de a scri, sunt aruncaţi cu  mult timp înapoi de la nivelul atins în domeniul artei, al tehnici arhitecturale şi ceramice urmate de ei timp  sute de ani.

Acest eveniment a fost parte a cea ce este acum cunsocut sub numele – colapsul Epocii Bronzului şi rămâne una din cele mai mari pete negre în istorie. Una din cauzele bizarului colaps a fost acest misterios „Popor al Mării” – grup neafiliat de războinici de mare, tehnologic mai inferiori, care faceau incursiuni pe aceste teritorii.

Problema este că, istoricii au încă foarte puţine idei de unde au venit aceşti războinici sau ce au devenit după ce cuceririle lor sau încheeat în Egipt. De asemenea rămâne necunoscut modul în care aceste Popoare ale Mării au reuşit să cucerească civilizaţii cu sute de ani mai avansate în cea ce priveşte armamentul.

Dar fără înregistrări consistente din timp, şi având doar detalii împrăştiate privind originea acestor stranii războinici, niciodată nu vom afla originea adevărată a lor.

________________________________________________

sursa:google/dzr.org.ro (preluare-crystal)
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în ENIGME, ISTORIE, MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s