Despre oameni şi viaţă, putere, laşitate, sfaturi utile…

Despre oameni, am învăţat că le e frică să îşi înfrunte problemele. Ei fug de ele ori se mint, se ascund, trăiesc în alertă. Nu este o ruşine, nu trebuie să o recunoşti în faţa nimănui. Trebuie să faci pace cu tine, să nu te mai minţi pe tine. Ai obosit, scrâşneşti din dinţi nemulţumit.

Majoritatea sunt atât de slabi, atât de fragili ori de vulnerabili, încât îşi trăiesc vieţile ascunşi într-o cochilie, ca nu cumva cineva să îi rănească cumva. Învelişul ei le oferă iluzia că sunt puternici, dar, în realitate rămân goi! Fii curajos, deschide-ţi inima ca să trăieşti cu adevărat.

tipuri-prieteni

Un om vindecat de trecutul său poate să vorbească liber despre experienţele sale, cunoaşte că ele i-au format caracterul şi devine un sprijin pentru ceilalţi. Omul care nu îşi poate depăşi condiţia va fugi întreaga viaţă, el e frustrat, se laudă, devine violent.

Opreşte-te şi îmbrăţişează viaţa, nu te mai tot lupta să elimini o parte din ea! Încetează să încerci să îi faci pe alţii să creadă că trăieşti aşa cum au văzut ei prin filme. Fiindcă viaţa nu este despre oameni este despre tine!

1). Nu încerca să anihilezi un conflict prin mai multă violenţă, chiar dacă primul instinct te împinge să potoleşti spiritele, este ca şi cum ai turna benzină pe jar ca să stingi focul. Tu ignoră cuvintele răutăcioase, pe care ţi le adresează oamenii mai puţin fericiţi.

2). De multe ori mă întreb, cum ai putea să nu respecţi femeia? Ea îţi oferă totul, inclusiv trupul ei şi Şansa de a lăsa ceva în urma ta, o fiinţă. Dacă nu ar fi existat femeia, am fi uitat demult faptul că suntem oameni.

3). Bătrânilor, ar trebui să li se acorde întâietate în general. Lor nu ar trebui să li se ceară trimitere, programare la analize, bani, nu ar trebui să stea la cozi când abia se ţin pe picioare; aceste servicii ar trebui să fie gratuite pentru ei. Bătrâneţea nu se tratează, sănătatea nu se cumpără cu bani.

4). Despre oameni mai ştim faptul că sunt proşti mai puţin înţelepţi, fiindcă istoria a dovedit-o. Fii un om matur, nu judeca oamenii, învaţă-i!

5). Nu ai putea niciodată să dai o definiţie exactă despre oameni. Nimeni nu ar putea. În viaţă, unii vor încerca să te împiedice să fii fericit, alţii îţi vor dărui fericirea fără ca tu să o fi cerut. El este cursul vieţii, oportunitatea de a experimenta. Îmbrăţişează aventura, viaţa te surprinde.

6). Viaţa este mai mult decât a promova examenele, a intra la facutate, a deveni inginer şi a obţine un job bine plătit ca să îţi poţi plăti facturile; a naşte copii şi a îi trimite la şcoală ca să facă acelaşi lucru. Vorbesc despre oameni care pornesc în căutarea unei pasiuni, după ceva ce îi împlineşte; găseşte acel ceva pe care îl iubeşti şi pentru care ţi-ai da viaţa exact în clipa aceasta, pe loc, apoi trăieşte pentru el!

7). Ce contează cel mai mult pentru tine? Ce câştigi când te frămânţi şi te îngrijorezi, ori când te cerţi cu toată lumea? Viaţa este prea scurtă ca să nu oferi atenţie clipelor frumoase, unice. Acelea de neînlocuit. Priveşte în ochii unui animal şi vei vedea fericirea. Oare, nu eşti tu mai de preţ decât el? Crezi că nu ţi se cuvine? Şi cine ţi-a spus că ai fost condamnat la nefericire?

Nu îi ridica în slăvi pe alţii! Admiră-i pe cei care te inspiră, trăieşte pentru tine, fii exemplu pentru alţii! Fii tu pe scenă şi descoperă eroul din interiorul tău! Îndrăzneşte! Suferinţa este cel mai bun profesor!

8). Caută să fii deschis, liber, acceptă toate evenimentele care vin spre tine ca să le trăieşti, chiar şi suferinţa! Nu fugi de ea! Nu te ascunde de ea, înfrunt-o! Nu o nega, nu o muşamaliza pentru că nu aşa va dispărea, ci o vei amplifica! Fii ca un copil care s-a săturat să stea ascuns sub pătură, coboară din pat, aprinde becul! Şi vei vedea că suferinţa este doar o închipuire.

Vorbeşte liber despre suferinţele tale ca să dovedeşti putere! Tu nu te ferii de ele! Oare cine e mai puternic, un tânăr care se întoarce de la război, dar care poate să zâmbească sau să iubească, ori unul răsfăţat, care nu a fost rănit niciodată, însă care plânge şi loveşte pe motiv că de Crăciun nu a primit în dar nu ştiu ce consolă x?

9). Nu te lăsa demoralizat de cei care forţează treaba cu gândirea pozitivă, care se laudă cu beneficiile ei şi îţi povestesc cum i-a ajutat şi trăiesc astăzi pe picior mare, când tu nu reuşeşti să te păstrezi motivat pentru mai mult de cinci minute. Ţine minte, în viaţă nu te vei veseli mai tot timpul şi fuga şi laşitatea nu sunt chiar soluţii profitabile pe termen lung. Cu toate astea, alegerile îţi aparţin.

Dacă ţi-e frică de apă, stai în apă până atunci când înveţi să înoţi! În caz că fugi, Viaţa te va trimite din nou la mare. Gândirea pozitivă înseamnă să observi beneficiile pe care ţi le aduce fiecare experienţă, nu să te fereşti de orice eveniment care te scoate din starea de confort.

10). Fii sincer, cu un leu nu poţi să te lupţi, de leu nu poţi să fugi, însă, am citit despre oameni care au devenit prieteni cu leii; acolo este puterea, ea este soluţia. Viaţa e un mister plin de traume şi de experienţe minunate! Acceptă-le pe toate, învaţă din fiecare, fii tare, nu te mai lăsa influenţat!

Suferinţa este aleasă de spiritele puternice. De cele mai multe ori cu Scopul de a o experimenta în locul altora. Atunci când vezi un copil surdomut sau un nefericit în scaun cu rotile, să cunoşti faptul că acela este un lider!

Despre oameni mai ştiu că s-au obişnuit ca de fiecare dată când îi doare capul să îşi administreze o pastilă şi spun că sunt sănătoşi. Dar se mint. E clar că ceva le tot provoacă migrena. Oare ce vor face dacă nu vor mai exista pastile ori atunci când ele nu îşi vor mai face efectul? Acceptarea îţi ia durerea cu mâna! Simte liber!

________________________________________________

„Dar eu fiind sărac, tot ce am sunt visele mele. Mi-am aşternut visele,
la picioarele tale. Calcă uşor, fiindcă păşeşti peste visele mele“.

-William Butler Yeats-

________________________________________________

sursa:vorbindcudumnezeu.com (de Alberto Bacoi)

 

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESPRE OAMENI, DESPRE VIATA, DIVERSE, SFATURI, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre oameni şi viaţă, putere, laşitate, sfaturi utile…

  1. Pingback: Despre oameni… | Eurocrystal Ivc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s