LACUL IEZER, MINUNĂȚIA CARE ARE FORMA ȚĂRII NOASTRE…(foto-video)

Știați că printre minunile naturale ale României se află și un imens “ochi” de apă care are forma țării noastre? Ne referim la spectaculosul lac Iezer, din Munții Rodnei.

Image result for lacul iezer

Lacul Iezer reprezintă o veritabilă comoară făurită de natură, fiind unic în țara noastră.  Privit de sus, pitorescul “ochi” de apă din Munții Rodnei își dezvăluie cel mai de preț secret – are  forma hărții României.iezer

Suprafața acestuia este de 0,34 hectare, iar adâncimea maximă ajunge până la 2,5 metri. În apropierea lacului aflat la o altitudine de  1.825 de metri se află stația meteo “Pietrosul”.

Firicelul de apă care izvorăște din Iezer formează o spectaculoasă cascadă. Lacul glaciar vegheat de Vârful Pietrosu (2.303 metri)  face parte din Rezervația Pietrosul Mare din Parcul Național Munții Rodnei, un veritabil colț de rai românesc.

Traseul marcat spre uimitorul Lac Iezer pornește din orașul maramureșean Borșa, având 9 kilometri. Până la destinație, vă puteți bucura din plin de spectacolul uluitor al naturii și de peisajele de o frumusețe aproape ireală.

Rezervația Pietrosul Mare, din vecinătatea orașului Borșa, face parte din patrimoniul mondial UNESCO și adăpostește cel mai impresionant relief glaciar din Munții Rodnei, întinzându-se, în prezent, pe aproximativ 3.500 de hectare. Pe aceste meleaguri cresc peste 300 de specii de plante, printre care și unele rare. Mai mult, vorbim  chiar despre prima rezervaţie de acest fel din țara noastră.

În  aceeași rezervaţie sunt incluse, printre altele, și cele patru lacuri glaciare Buhăescu.

Unul dintre spectaculoasele lacuri glaciare Buhăescu ( Foto: Claudiu L. via Christian Adventure).

sursa:google/youtube
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESPE ROMANIA, NATURA, RELIEF, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized, VIDEO. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s