ORBITA LUNARĂ SE ÎNDEPĂRTEAZĂ DE CEA TERESTRĂ…Un fenomen inexplicabil!

Joann Davis este văduva unui fost inginer care a lucrat la NASA. În anul 2011, ea a fost protagonista unui scandal uriaș, în care NASA a dat-o în judecată pentru a putea recupera un eșantion de rocă lunară.

Image result for LUNA

Soțul lui Joann a fost bun prieten cu Neil Armstrong, membru al echipajului Apollo 11 și „primul om care a pus piciorul pe Lună”. Armstrong i-a dăruit vechiului său prieten, Davis, acest eșantion de rocă lunară.

După moartea soțului său, Joann s-a hotărât să scoată la vânzare prețiosul eșantion. Suma era una fabuloasă, 1,7 milioane de dolari.
A fost un proces lung între Joann și NASA, in urma căruia Curtea Federală i-a dat dreptate lui Joann. Verdictul a fost unul clar, NASA nu este proprietară a acelui eșantion de rocă.

Rocile lunare sunt deosebit de importante pentru astronomi și institutele de specialitate. Imediat după încheierea misiunii Apollo 11, zecile de kilograme de rocă lunare au fost obiect de studiu pentru cercetători.

O primă constatare a fost aceea că acestea prezintă urme ale unui câmp magnetic, în condițiile în care se spunea că Luna nu are câmp magnetic.

Cercetările au demonstrat că rocile au fost supuse unui câmp magnetic câteva milioane de ani. S-a concluzionat că Luna a avut un câmp magnetic o perioada lungă de ani, dar care s-a distrus în urma unui impact.

Câmpul magnetic terestru este generat de un complex de factori care sunt în strânsă legătură cu fierul și nichelul din interiorul planetei. Dacă la început, Luna a avut un câmp magnetic, se presupune că o coliziune, un impact, generat de un meteorit sau asteroid a dus la această schimbare.

După ce au fost analizate toate tipurile de rocă lunară, s-a constatat că unele nu comportă urme de magnetism. A fost lansata ipoteza că Luna a avut un câmp magnetic parţial. Dacă aceasta concluzie este corectă, ipoteza conform căreia Luna s-a format ca urmare a unui coliziuni și s-a desprins din planeta noastră, nu mai este sustenabilă.

O alta concluzie a cercetătorilor s-a referit la faptul ca de-a lungul milioanelor de ani, Luna s-a îndepărtat de Pământ. Calculele au demonstrat că orbita Lunii se îndepărtează de cea a Pământului, pe măsură ce anii trec.

sursa:google/yahoo/efemeride.ro (preluare-crystal)

 

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în ASTROLOGIE, FENOMENE BIZARE, FENOMENE INEXPLICABILE, Uncategorized, UNIVERS SPATIU SI TIMP. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s