Venitul minim a fost majorat incepand cu aprilie! Alte modificari pe care romanii din UK trebuie sa le cunoasca

Aprilie vine cu numeroase modificari ale actelor legislative din Marea Britanie. Acestea afecteaza atat britanicii cat si imigrantii din UK.

Guvernul britanic pentru perioada 2015 – 2020 a inclus majorari salariale anuale, care au intrat in vigoare in fiecare luna aprilie din an, astfel incat pana in 2020 salariul minim national sa ajunga la 9 lire/ ora pentru persoanele de peste 25 ani.

Image result for pounds

Tariful orar al salariului minim depinde de varsta si de categoria de munca – angajat sau ucenic.
Comparativ cu salariul minim din 2016, in 2017 salariul minim a crescut cu 30 pence, ajungand la 7,5 lire/ora pentru salariatii care a implinit 25 ani. Pentru cei cu varsta intre 18 – 20 ani este 5,6 lire/ora iar pentru cei intre 21 – 24 ani este de 7,05 lire/ora.

Pentru cei sub 18 ani, nivelul minim garantat este de 4,05 lire/ora iar ucenicii vor primi minim 3,5 lire/ora.
Pentru a obtine salariul minim pe economie, varsta minima este de 16 ani. De asemenea beneficiaza de venitul minim garantat si muncitorii ocazionali sau part-time, cum ar fi:
– Cei ce lucreaza ca zilieri sau sezonieri
– Lucratorii la domiciliu, platiti dupa numarul de articole pe care le produc
– Ucenicii stagiari cat si lucratorii agricoli, indiferent daca sunt britanici sau imigranti

Datorita cresterii salariilor cresc si celelalte venituri, cum ar fi diurna sau plata cazarii de catre agajatori, care creste de la 6 la 6,4 lire / zi.
Aceste venituri se iau in calculul salariului minim garantat, spre deosebire de alte beneficii cum ar fi pentru mancare, masina de serviciu, abonamente telefonice sau voucere. Modificari vor suferi si veniturile pentru cresterea copiilor, al amenzilor rutiere cat si a taxelor auto.

In aprilie a mai intrat in vigoare si taxa de competente de imigrare care va fi platita de catre companiile care angajeaza muncitori straini calificati, in conformitate cu al doilea palier al sistemului de baza de puncte de imigrare. Angajatorii vor trebui sa plateasca o taxa de 1.000 lire pentru fiecare muncitor imigrant angajat. Pentru companiile mici si organizatiile de caritate taxa este de 364 lire sterline de persoana anual.

sursa:google/roineu.com
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DIASPORA, ECONOMIE, EUROPA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized, UNIUNEA EUROPEANA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s