COMISARUL Consiliului Europei pentru Drepturile Omului: Politicile UE în materie de IMIGRAŢIE ar trebui modificate

Politica Uniunii Europene nu este sustenabilă şi ar trebui modificată rapid, afirmă Nils Muiznieks, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Nils Muiznieks crede că statele membre UE ar trebui să ia în considerare criteriul relaţiilor familiale în momentul relocării solicitanţilor de azil şi să armonizeze asistenţa care le este oferită.

nils_muiznieks_1

„Sistemul este incorect faţă de ţările aflate pe rutele imigranţilor, în special Grecia şi Italia… Apar sarcini nesustenabile asupra acestor ţări… Nu cred că actualele sisteme pot funcţiona pe termen lung”, a afirmat Muiznieks în cursul unei vizite în Slovenia.

Regulamentul Dublin, axat pe Convenţia semnată în capitala Irlandei în 1990, stabileşte responsabilităţile statelor membre faţă de solicitanţii de azil, permiţând trimiterea acestora în ţările europene în care au ajuns prima dată.

________________________________________________

sursa:mediafax.ro (foto-google)
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized, UNIUNEA EUROPEANA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s