Planul SECRET al ‘ultraşilor’ Brexitului: Un fost premier englez DEZVĂLUIE ce se pune la cale

Fostul premier britanic, John Major, a susţinut, într-un articol apărut duminică în publicaţia The Mail on Sunday, că în Partidul Conservator din care face parte există ultraşi ai Brexit-ului, adică politicieni care doresc o ruptură radicală cu Uniunea Europeană şi să reducă la tăcere orice disidenţă în cadrul formaţiunii politice.

646x404

El a subliniat că un eventual eşec al negocierilor dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană pentru stabilirea condiţiilor Brexit-ului va face ca relaţiile comerciale britanice cu blocul comunitar să cadă sub incidenţa regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerciale (OMC), o situaţie ce va fi dezavantajoasă. Fostul premier argumentează că într-o asemenea eventualitate circa 90% din exporturile britanice către statele UE vor deveni mai scumpe, din cauza taxelor vamale, scrie agerpres.ro.

A sosit momentul ca minoritatea de ultra Brexiteers  cei care cred într-o ruptură totală de Europa să înceteze să-i reducă la tăcere pe aceia care au o părere opusă. Nu este doar neconvingător, dar şi profund nedemocratic, a scris John Major, conform textului preluat de The Guardian. El nu i-a numit direct pe cei la care se referă, dar conform acestei publicaţii a făcut aluzie la liderii campaniei pro Brexit la referendumul din 23 iunie 2016, respectiv Boris Johnson, Michael Gove, Iain Duncan Smith şi Jacob Rees-Mogg.

John Major apreciază că această tabără a câştigat referendumul prin date false şi promisiuni deşarte, iar acum ea lansează atacuri dure şi personale la adresa guvernatorului Băncii Angliei, judecătorilor, funcţionarilor publici, politicienilor străini şi altor oficiali.

Fostul premier acuză tabăra care a susţinut ieşirea din UE în campania premergătoare referendumului din 23 iunie că a vorbit electoratului numai despre beneficiile părăsirii blocului comunitar, cum ar fi redirecţionarea către sistemul britanic de sănătate a fondurilor alocate în prezent bugetului comunitar, şi a ocolit dezavantajele ieşirii din UE, precum accesul mai dificil la piaţa europeană unică sau perspectiva unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei.

Autor:Cristi Șelaru, Redactor

 
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EUROPA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized, UNIUNEA EUROPEANA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s