Invenţia care l-a făcut cel mai bogat inginer din România, de la Dacia.

După 25 de ani în care s-a luptat în instanță, inginerul piteştean Sandu Ion Romică, inventatorul eleronului de la Dacia a fost despăgubit. Bărbatul a câştigat procesul privind drepturile de autor asupra eleronului de la Daciei 1310.

În urma deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, bărbatul a primit despăgubiri în valoare de 1 milion de dolari, informează gandul.info

15033554_1705659213082986_444412378_n

Lupta pentru drepturile de autor a început în anul 1991, în acel moment inginerul a cerând să fie despăgubit cu 120 de miliarde de lei vechi. În 1998, magistraţii Tribunalului Timiş au dat o sentinţă favorabilă, dar procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 2004, Guvernul a dat însă o ordonanţă prin care a stabilit că Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului răspunde pentru pretenţiile financiare împotriva societăţilor privatizate, cum a fost şi cazul Automobile Dacia care a fost privazitată în 1999.

14971361_1705659209749653_977747605_n

Apoi, inginerul piteştean a cerut despăgubiri de 31 de milioane de euro, însă Guvernul a reuşit să blocheze procedura de executare silită şi a obţinut rejudecarea litigiului.

sursa:romani-buni.info (foto romaniatv.net)
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESPRE OAMENI, INVENTII, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s