Șeful Comisiei Europene, scenariu post-BREXIT: Nicio altă țară nu va mai părăsi UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este convins că nicio altă ţară nu va mai ieşi din Uniunea Europeană după ce se vor observa efectele asupra Marii Britanii post-Brexit, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

images (4)

Întrebat, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag, dacă alte state UE ar putea urma exemplul britanic, Juncker a afirmat: „Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toţi să îşi dea seama că nu merită să plece”.

„Dimpotrivă, statele rămase în Uniunea Europeană se vor îndrăgosti unul de altul din nou şi vor înnoi angajamentele în cadrul Uniunii Europene”, a subliniat Jean-Claude Juncker.

Liderii celor 27 de state UE intenţionează să adopte sloganul „Europa este viitorul nostru comun” în cursul reuniunii programate la Roma săptămâna viitoare pentru a se marca 60 de ani de la înfiinţarea comunităţii europene.

Juncker a atras atenţia că Marea Britanie trebuie să se obişnuiască să fie tratată ca stat non-membru al Uniunii Europene: „Apartenenţa pe jumătate şi alegerea elementelor (de cooperare în UE -n.red.) nu sunt posibile. În Europa, fie mănânci ce este pe masă, fie nu stai la masă”.

Juncker a explicat că alte state vor putea să fie admise în Uniunea Europeană în viitor, chiar dacă nu în timpul mandatului său, care va expira în 2019, deoarece deocamdată nu există state care să îndeplinească criteriile pentru aderare.

Autor:Alexandra Cruceru, Redactor
 

 

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized, UNIUNEA EUROPEANA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s