Creaturi ciudate ce par să vină dintr-o alta lume (foto)

Lumea în care trăim este atât de diversă, încât n-am reușit s-o descoperim pe deplin nici până astăzi. În adâncul oceanelor, în junglă sau în cele mai izolate locuri, cercetătorii descoperă în permanență specii noi.Unele nu au nimic ieșit din comun, dar altele sunt atât de bizare, încât par să fi fost create pe calculator. Îți prezentăm șapte astfel de creaturi ciudate, despre care, probabil, n-ai auzit niciodată.

Broasca țestoasă aligator

Creaturi ciudate - testoasa aligator

Este cea mai grea broască țestoasă de apă dulce din lume. Are niște fălci foarte puternice, iar mușcătura poate atinge și 158 kilograme forță. Are un gât lung, ca un arc, și o coadă groasă. Creatura e un maestru al camuflajului și se ascunde foarte bine, lăsând alge să-i crească pe carapace.

Gharialul

Creaturi ciudate - gharial

În topul celor mai lungi specii de crocodil, gharialul ocupă locul doi. Trăiește în nordul Indiei și se hrănește cu pește. Gharialul este faimos pentru fălcile extrem de lungi și subțiri.

Vedetele acestei specii sunt, însă, masculii. Când ajung la maturitate, în vârful botului li se dezvoltă o excrescență de forma unui bulb. Aceste creaturi ciudate își petrec aproape toată ziua în apă și ies pe uscat doar pentru a face băi de soare sau pentru a depune ouă.

Pasărea sabot

Creaturi ciudate - pasarea sabot

Această pasăre asemănătoare cu barza șochează prin ciocul neobișnuit de mare și colorat. Pasărea sabot are dimensiuni relativ mari, ajungând până la 100 – 130 centimetri înălțime.

Mai mult, anvergura aripilor este impresionantă: 2,5 metri. Pe lângă faptul că arată ciudat, pasărea obișnuiește să-și pândească prada stând nemișcată mult timp, iar apoi lovind violent.

Broasca purpurie

Creaturi ciudate - broasca purpurie

Această specie de broască a fost descoperită recent în India. Își petrece aproape toată viața sub pământ și iese la suprafață doar în timpul musonului, pentru a se împerechea.

Broasca purpurie este singurul supraviețuitor al unui grup de amfibieni care a evoluat acum 130 de milioane de ani. Se hrănește în special cu termite, pe care le prinde cu ajutorul limbii canelate.

Marele înghițitor

Creaturi ciudate - marele inghititor

Acest pește extrem de bizar are capacitatea impresionantă de a mânca pești chiar și de 10 ori mai grei sau mai mari decât el. Denumit științific Chiasmodon niger, peștele nu depășește 25 de centimentri, dar are un stomac expandabil, potrivit pentru prăzi mari.

Uneori, el înghite creaturi atât de mari, încât prada începe să se descompună înainte de a putea fi digerată. Din această cauză, stomacul peștelui se umple de gaz și-l ridică la suprafață.

Așa au fost găsite cele mai multe exemplare. În 2007, în Insulele Cayman, a fost descoperit un „Mare înghițitor” de doar 19 centimetri, care avea în stomac un macrou de 86 de centimetri!

Antilopa Saiga

Creaturi ciudate - antilopa Saiga

Aceste creaturi ciudate trăiesc în stepa eurasiatică. Din cauza vânătorii excesive, antilopa Saiga a fost inclusă pe lista speciilor pe cale de dispariție.

Animalul iese în evidență prin nasul lung și coroiat, care arată ca o trompă. Ciudatul nas este flexibil și ajută animalul să respire aer curat în timpul zilelor de vară și aer mai cald în timpul iernii.

Dacă ai fi trăit în secolele trecute, ai fi avut șanse mari să te întâlnești o antilopă Saiga, deoarece ea a trăit și pe teritoriul României. Existau populații în câmpiile din Basarabia, în Bărăgan și în Dobrogea, dar ele au dispărut definitiv în secolul al XVIII-lea.

Crabul-păianjen japonez

Creaturi ciudate - crabul paianjen

Aceste creaturi ciudate au niște picioare uriașe, de peste 5 metri. Din cauza înfățișării, crabul pare desprins din filmele de groază. El trăiește în apele din apropierea Japoniei și, ca mărime, este al doilea artropod din lume: are 19 kilograme!

Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în FOTOGRAFIE, GALERIE FOTO, PASARI SI ANIMALE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s