Cosmonautul Scott Kelly s-a întors pe Terra mai înalt şi mai tânăr

Scott Kelly, americanul care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu, mai precis 340 de zile consecutive, s-a întors pe Terra mai înalt şi mai tânăr.

Pe fondul lipsei gravitaţiei, coloana vertebrală a lui Kelly s-a alungit, iar bărbatul este acum mai înalt cu puţin peste 5 cm. În scurt timp, tot sub influenţa gravitaţiei, cosmonautul va reveni la înălţimea normală.

kelly-b

Mai mult, Scott este mai tânăr cu 8,6 milisecunde decât ar fi fost dacă stătea pe Pământ în tot acest timp. Asta deoarece, potrivit teoriei lui Einstein privind dilatarea timpului, pentru obiectele care se mişcă cu viteză mai mare timpul trece mai încet. Kelly s-a aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, care orbitează în jurul Terrei cu o viteză de 27.600 km/h

statia-spatiala-internationala-1170x644

International Space Station ISS

. Scott Kelly a declarat, la întoarcerea pe Terra, că se simte „destul de bine” şi că intră într-un proiect de monitorizare a sănătăţii care va dura un an. Pe parcursul acestuia, oamenii de ştiinţă vor colecta date pentru a vedea ce se întâmplă cu corpul uman atunci când petrece mult timp în spaţiu.

3057480-poster-p-1-http-fast-feedastronaut-scott-kelly-returned-to-earth-taller-and-younger

Informaţiile sunt necesare pentru viitoarele misiuni lungi cu echipaje umane, care ar putea ajunge într-o primă fază pe planeta Marte.

plyakov

 

Omul care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu, 879 de zile în cinci misiuni, este rusul Gennady Padalka. Recordul pentru cele mai multe zile consecutive petrecute în spaţiu este deţinut tot de un rus, Valeri Polyakov, cu 438 la bordul staţiei Mir.

Va invitam sa vizitati clubul nostru Mistere neelucidate ale Universului

_______________________________________________

Sursa:FastCompany (preluare-go4it.ro) foto-google
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în ASTROLOGIE, INTERNATIONAL, Uncategorized, UNIVERS SPATIU SI TIMP. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s