Un sat din Romania a fost inclus pe lista celor mai frumoase destinatii turistice din lume, potrivit unui top realizat de scriitorul Sylvie Bigar.

Viscri, satul vechi de sute de ani, este lipsit de termopane sau culori tipatoare ale caselor si functioneaza dupa reguli proprii.

Acest sat saxon a avut norocul de a deveni beneficiarul Fundatiei Mihai Eminescu Trust, o organizatie non-profit infiintata de Printul Charles, avand ca obiectiv protejarea patrimoniului Transilvaniei.

Image result for satul viscriSatul Viscri, a carui biserica si al carui cimitir dateaza din secolul al XII-lea, a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, iar fundatia a implementat peste 300 de proiecte de restaurare a cladirilor, drumurilor pentru transportul elevilor la scoala si dezvoltarea antreprenoriala locala. Sylvie Bigar le spune celor care vor sa ajunga la Viscri, ca exista o casa de oaspeti in apropierea Bisericii Fortificate, „unde veti putea dormi intr-un pat saxon, vechi de 200 de ani, si puteti incerca terciul de malai (mamaliga)”.

sursa: RADOR (preluare-caplimpede.ro)
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESPE ROMANIA, TOTUL DESPRE ROMANIA, TURISM, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s