Anunt socant din partea fostului lider sovietic…

Fostul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, susţine că lumea a intrat într-o nouă cursă a înarmării similară celei din timpul Războiului Rece şi cere Consiliului de Securitate ONU să adopte o rezoluţie împotriva escaladării unui conflict nuclear, în cadrul unui editorial semnat în revista „Time”.
Image result for mihail gorbaciov

„Militarizarea politicii şi noua cursă a înarmării sunt cele mai urgente probleme globale în momentul de faţă, iar prioritatea principală trebuie să fie stoparea acestora şi inversarea trendului conflictual”, scrie Gorbaciov, care dă ca exemplu situaţia tensionată dintre NATO şi Rusia: „ambele facţiuni îşi desfăşoară trupe una în proximitatea celeilalte, ca şi cum ar fi pregătite de atac”.

Fostul lider sovietic critică „liderii politici şi militari” care adoptă un discurs beligerant şi doctrine de apărare din ce în ce mai pronunţate, ceea ce ar conferi lumii o aparentă pregătire pentru un conflict major.

„Astăzi, pericolul nuclear pare din nou real. Relaţiile dintre marile puteri s-au înrăutăţit continuu în ultimii ani. Susţinătorii cursei înarmării şi complexul militar-industrial îşi freacă mâinile (…) Scopul ar trebui să fie din nou pe prevenirea războaielor; în lumea modernă, războaiele trebuie incriminate, deoarece niciuna dintre problemele globale cu care ne confruntăm – sărăcia, mediul, migraţia, creşterea populaţiei sau lipsa de resurse – nu pot fi rezolvate prin război”.

Ultimul lider al Uniunii Sovietice a dat exemplu tratatele pe care URSS le-a semnat cu Statele Unite spre sfârşitul anilor ’80 care reduceau drastic capacităţile nucleare ale ambelor state, despre care Gorbaciov spune că au fost posibile datorită acceptării de către liderii mondiali a faptului că un război nuclear este inacceptabil.

Gorbaciov a cerut Consiliului de Securitate ONU să adopte o rezoluţie prin care să declare că un război nuclear este inacceptabil şi trebuie evitat în orice caz, şi susţine că iniţiativa pentru o astfel de măsură ar trebui să vină de la Donald Trump, respectiv Vladimir Putin, preşedinţii ţărilor care deţin peste 90% din focoasele nucleare la nivel mondial.

„Astăzi, greutatea fricii şi stresul păstrării ei este simţită de milioane de oameni, iar principalele cauze sunt militarizarea, conflictele armate, cursa înarmării şi sabia lui Damocles pe care o reprezintă nuclearele. Acum este timpul pentru a decide şi acţiona” conclude fostul lider sovietic.

Mihail Gorbaciov a fost ultimul Secretar General al Partidului Comunist precum şi ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice, în perioada 1985-1991, înainte de dizolvarea uniunii; în 1990, el a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuţiile sale la terminarea Războiului Rece.

sursa:adevarul.ro/foto-google
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s