O substanta descoperita in rodie incetineste degradarea ADN-ului.

Studiul realizat de un laborator privat din Murcia, Spania, a arătat că procesul de îmbătrânire al ADN-ului poate fi încetinit în urma consumului de rodie, informează Dailymail.co.uk. Consumul regulat de rodii amână îmbătrănirea şi previne bolile cronice, arată si un alt studiu recent al cercetătorilor spanioli.Oamenii de ştiinţă susţin că rodia, fructul de origine asiatică are proprietăţi de elixir al tinereţii.

 

646x404

Coaja şi miezul alb, sursele substanţei miraculoase

Un extract din rodie, sub formă de capsulă, a fost administrat zilnic unui număr de 60 de voluntari. Cercetătorii au monitorizat activitatea substanţelor chimice din corpul acestora, precum şi al altora cărora li s-a administrat o capsulă placebo. Au descoperit o descreştere semnificativă a unui marker asociat cu leziunile de la nivelul celulelor, care pot afecta funcţionarea creierului, muşchilor, ficatului şi rinichilor şi pot duce la apariţia semnelor îmbătrâniri la nivelul pielii. Potrivit cercetătorilor, această descreştere încetineşte oxidarea ADN-ului celulelor, care are loc în mod natural odată cu trecerea timpului. Substanţa miraculoasă se găseşte în cantităţi mici în sucul de rodii şi mai mari în coaja şi miezul alb al fructului, care au fost folosite pentru creearea unei băuturi şi a unei pilule.

Antioxidanţii previn bolile cronice

Rodiile sunt renumite pentru conţinutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice. Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii de la Queen Margaret University, din Edinburgh, arată că rodiile reduc stresul provocat de problemele de la locul de muncă.

Coaja de rodie ajută si la scăderea colesterolului

Nu mai este un mister faptul că sucul sau fructele de rodie ajută la protejarea sistemului imunitar şi a celui circulator sau la scăderea colesterolului.
Însă nutriţionişti din Turcia atrag atenţia că studii efectuate în ultimul timp la nivel mondial au demonstrat că şi coaja rodiei are beneficii asupra sănătăţii, în multe aspecte mai importante decât cele ale sucului de rodie.
Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.

________________________________________________

*Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului.Pentru un diagnostic corect, vă rugam să consultați un medic specialist.

________________________________________________

sursa:frunza-verde.ro/foto-google
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în CURIOZITATI, DIVERSE, MEDICINA ALTERNATIVA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s