Lac misterios în România. La suprafaţă, apa este dulce, iar pe măsură ce se adânceşte, apa devine tot mai sărată

Staţiunea balneară Ocna Şugatag, celebră în comunism pentru apele sărate, a fost plasată de oficialităţile locale în centrul unui pachet turistic conceput sub forma unui „program de cinci zile“, care include vizite în tot Maramureşul şi tratament pentru mai multe afecţiuni.

Image result for La staţiunea balneară Ocna Şugatag

„Am gândit aici un traseu pe cinci zile, pentru că atât ţine o excursie. Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, mergem la Cavnic la schi. Seara ne întoarcem la piscină, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau într-o altă direcţie“, explică Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Şugatag, pentru adevarul.ro

download (2)

Unul dintre lacuri, cel mai vizitat, se spune că este unic cel puţin în Europa, datorită faptului că, la suprafaţă, apa este dulce, iar pe măsură ce se adânceşte, apa lacului devine tot mai sărată. Mai mult, despre acest lac se spune că, privit de sus, ar avea conturul unui chip de om.

 

La staţiunea balneară Ocna Şugatag, asistenta-şefă a bazei de tratament, cu o experienţă de 36 de ani, spune că există posibilităţi de tratament chiar şi pentu cei hipertensivi.

Image result for La staţiunea balneară Ocna Şugatag

„Există, pentru hipertensivi, posibilitatea de-a face baie la vană, unde se poate regla temperatura apei în funcţie de cât de caldă o suportă pacientul. De asemenea, apa se poate dilua, tot după preferinţă. Deci se poate şi pentru hipertensivi.

Din experienţa mea – şi am 36 de ani de experienţă – niciodată nu s-a întâmplat ca, în momentul în care i se face rău unui pacient, să fie mare tensiunea. Se întâmplă să leşine sau să li se facă rău în momentul în care scade brusc tensiunea, pentru că există persoane care nu ştiu că au probleme cu inima şi vin la băi“, spune femeia. „Hipertensivii şi cardiacii pot să facă doar băi de şezut, articulaţii sau picioare, pentru că apa, fiind caldă, e posibil să scadă tensiunea“, completează asistenta-şefă.

 

Image result for La staţiunea balneară Ocna Şugatag

Apa sărată este tratată

Specialiştii spun că este o măsură suplimentară de precauţie fiindcă germenii sunt oricum distruşi datorită salinităţii ridicate a apelor, estimată la 38%.

Image result for La staţiunea balneară Ocna Şugatag

„Noi venim mai des aici, pentru apa sărată. Ne place foarte mult, dar cel mai bine se simt turiştii în vârstă, pentru ei efectul este vizibil“, spune Lidia Maidanciuc, o turistă aflată în piscina cu apă sărată.

 

sursa:mistere-romania.info/foto-google

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, SFATURI, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu