Europarlamentarul Negrescu sare în apărarea românilor din Marea Britanie

Într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a acuzat încălcările tot mai grave ale dreptului la liberă circulație al cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie și a cerut o reacție din partea autorităților europene pentru a pune capăt acestor abuzuri. Intervenția europarlamentarului român a avut loc în cadrul dezbaterii dedicate subiectului „Încălcări ale actualelor drepturi privind libertatea de circulație a cetățenilor UE care locuiesc în Marea Britanie și recursul la expulzări după șase luni”, la care a participat și comisarul european pentru justiție, Vera Jourova.

20161018_EP-042785A_PGC_033

”Există semne îngrijorătoare privind posibile încălcări ale dreptului la libertatea de mișcare pentru cetățenii europeni în Marea Britanie. Am inserat o listă de exemple într-o petiție semnată de peste 30.000 de persoane pe care am depus-o la Parlamentul European. Dacă avem această problemă acum, mă întreb ce se va întâmpla după Brexit? Trebuie să reacționăm de acum încolo pentru a preveni orice abuz deoarece acest lucru îi va afecta atât pe europeni cât și pe britanici”, a arătat Victor Negrescu.

Europarlamentarul a atras atenția că este de nepermis faptul că, de prea multe ori, populiștii din Marea Britanie vorbesc despre cetățenii din Estul Europei care vin să ocupe locurile de muncă ale britanicilor.  ”Cine crede că ne-am dorit ca aproape 200.000 de profesioniști din România – studenți, doctori sau ingineri formați în România – să plece în Marea Britanie cu siguranță a înnebunit! În același timp, aceștia, așa numiți Europeni răi, cumpără produse britanice, lucrează cu companii din Marea Britanie și îi apără pe britanici după Brexit! Am încredere în Uniunea Europeană și în cetățenii britanici că nu vor lăsa libertatea de mișcare să dispară în Marea Britanie pentru că doar împreună suntem mai puternici. Trebuie să dăm mai multe libertăți și drepturi europenilor pentru a câștiga împotriva populismului”, a mai subliniat Victor Negrescu, care consideră că dreptul la libera circulație este indispensabil oricărui viitor proiect al Uniunii Europene.

sursa:eurostiri.eu
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DIASPORA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s