Mesaj şocant pentru români

„SUNTEŢI O ŢARĂ IEFTINĂ, CU CONDUCĂTORI IEFTINI, POLITICIENI CORUPŢI ŞI ASTA MERITAŢI!”

Romania atrage anual zeci de vanatori straini, carora nu le pasa de protejarea speciilor pe cale de disparitie in Europa. 

Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook.

Image result for Hunting and Sporting Scotland Ltd

 

Indignată de imaginea publicată pe Facebook, o utilizatoare pe nume Anca T. a decis să ia măsuri, trimiţându-i un e-mail lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd, compania organizatoare a excursiilor.

„Va rog nu ne ucideti ursii. Trebuie sa faceti asta neaparat? Asta este singura modalitate prin care va puteti bucura de viata?”.

Raspunsul primit a fost de-a dreptul revoltator.

„Da, vom ucide toti ursii vostri, toate pasarile voastre din Delta Dunarii, toti cocosii de munte, toti mistretii si toti cerbii. Sunteti o tara ieftina, cu conducatori ieftini, politicieni corupti si asta meritati”, a scris britanicul, care face bani grei din afacerea pe care a dezvoltat-o.

Pentru o excursie de vanatoare a ursilor bruni in Romania, Hunting and Sporting Scotland Ltd solicita un onorariu de 4.500 de euro si nu este singura care face acest lucru. Alte firme straine organizeaza si vanatoare de cerbi, capre negre, si lupi, cu toate ca vorbim despre specii protejate prin lege.

Image result for Hunting and Sporting Scotland Ltd

Romania are cea mai mare populatie de ursi bruni din Uniunea Europeana, aproximativ 40% , insa cu toate acestea specia este din ce in ce mai rara si la noi in tara. Pe langa distrugerea habitatelor naturale, ca urmare a dezvoltarii asezarilor umane, la declinul populatiei de urs brun din Romania contribuie si vanatorii, care profita de legislatia slaba din domeniu si vaneaza ursi, cu mult peste limitele impuse de lege.

sursa:google/yahoo/facebook
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESPE ROMANIA, DIVERSE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s