Misterele neelucidate ale paralelei 33

Cu toții știm că 33 nu este un simplu număr. În jurul lui gravitează multe mistere și evenimente stranii sau de mare însemnătate istorică și simbolică. De exemplu, 33 de ani a fost vârsta la care Isus a fost crucificat, 33 este cel mai înalt grad al Francmasoneriei și tot 33 este numărul vertebrelor din corpul uman, dar și al articulațiilor piciorului.

Și asta nu e tot. O lume întreagă pare țesută în jurul acestui număr mistic și, deși mulți afirmă că este vorba de o simplă coincidență, istoria pare să demonstreze că e mai mult decât atât.

george wshington si sort masonic

Stânga: George Washington, devenit Mare Maestru mason la 21 de ani. Dreapta: Șorț masonic cu numărul 33, cel mai înalt grad din Ritul Scoțian Antic și Acceptat

Paralelele 33 Nord și 33 Sud sunt o altă dovadă că acest număr are o semnificație aparte. Multe dintre construcțiile ridicate pe aceste paralele sau în imediata lor apropiere au o legătură cu Francmasoneria, diverse grupuri religioase și societăți secrete, iar numeroase evenimente istorice s-au petrecut pe aceste paralele.

Evenimente tragice petrecute pe paralela 33

De exemplu, în emisfera nordică, paralela 33 trece prin sau prin vecinătatea imediată a câteva orașe cu semnificație istorică, precum Los Angeles, Phoenix, Dallas și celebrul oraș Roswell, cunoscut în întreaga lume pentru istoria sa încărcată de apariții OZN. Președintele american John F. Kennedy a fost asasinat pe paralela 33, în orașul Dallas, iar unii cred că acest lucru n-a fost întâmplător.

Mai mult decât atât, și fratele lui Kennedy, Robert, a fost asasinat tot pe paralela 33, în hotelul Ambassador din Los Angeles. De asemenea, luminile din Phoenix, celebrul incident OZN din 1997, au avut loc deasupra orașului Phoenix, situat, așa cum am arătat deja, pe paralela 33.

Iar misterele din jurul acestei paralele nu se opresc aici. Prima explozie nucleară a avut loc în Alamogordo, New Mexico, localitate situată pe paralela 33, iar atacul cu bomba atomică a fost declanșat asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, ambele situate între paralele 32 și 34.

Grădina Edenului, pe paralela 33?

De asemenea, leagănul civilizației sumeriene, zona Golfului Persic din vechea Mesopotamie, acum Irak, este locul unde paralela 33 Nord se intersectează cu râurile Tigru și Eufrat. Unele texte biblice sugerează că Grădina Edenului s-ar fi aflat tot în acest loc, care în prezent arată mai degrabă a iad materializat, din cauza conflictelor devastatoare din zonă. Rămânând în Irakul de astăzi, capitala Bagdad este situată la latitudinea 33 grade și 33 minute Nord, iar palatul lui Saddam Hussein a fost construit la aceleași coordonate.

gradina edenului

Peste Grădina Edenului (ulterior, Mesopotamia) trecea paralela de 33 de grade
  • Orașul antic Damasc, din Siria, dar și Afganistanul, regiuni victime ale unor conflicte extrem de sângeroase, se află tot în apropierea acestei paralele. Și, dacă ne mutăm atenția de pe Orientul Mijlociu către Orientul Îndepărtat, vom descoperi că Piramida Albă, situată la aproximativ 90 de kilometri de orașul chinezesc X’ian, se află tot pe paralela 33.
________________________________________________________________________
  • Blestemul paralelei 33

Număul enigmatic 33 se întinde ca o linie de latitudinde peste multe culturi diverse şi în diferite perioade ale timpului. În numerologie este cel mai influent număr, indicând devotament dezinteresat pentru indicarea progresului spiritual al omenirii.

În context biblic ştim că regele David a domnit timp de 33 de ani, Iacob a avut 33 de copii şi Iisus Christos a fost crucificat la vârsta de 33 de ani. Două triunghiuri care se întrepătrund în direcţii opuse formează Steaua lui David (3+3=6).

În plan biologic, 33 este numărul de rotaţii într-o secvenţă completă de ADN. O conotaţie mult mai ameninţătoare apare la elementul 33 din tabelul elementelor. Arsenicul este o substanţă activ otrăvitoare. Rădăcina grecească arsen înseamnă bărbat, puternic sau viril, ceea ce sugerează puternica activitate a acestui număr şi potenţialul său mortal pe tot globul.

Într-adevăr, dacă luăm în considerare latitudinea nordică de 33 de grade, putem observa unele sincronicităţi interesante sau cincidenţe grave care au fost găsite de-a lungul timpului.

Paralele 33 joacă un rol enorm în dezatrul lumii moderne. Este de ajuns dacă reţinem că atentatul împotriva lui John Kennedy din Dallas, primăvara arabă de la Tripoli, Bagdadul sub asediu american, Damascul cuprins de război civil, Kashmirul cu luptele sale interminabile, Tibetul cu problemele spinoase pe care le ridică sau oraşul japonez Nagasaki, care a avut de suferit cumplit din cauza bombei nucleare de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, toate se potrivesc pe ea.

La extremitatea de nord a deşertului Sonora se află un oraș straniu, Phoenix, în Arizona. Este situat la latitudinea de 33 de grade şi 30 de minute. Cândva, aici a existat centru culturii antice Hohokam. Cel mai mare sit al acestei culturi este cunoscut sub numele de Snaketown care se găsea la aproximativ cinci mile nord exact de linia de 33 de grade, în timp ce ruinele observatorului numit Casa Grande se poate observa încă la aproximativ cinci mile sud de această enigmatică linie.

Oamenii din cultura Hohokam au ocupat Valea Soarelui probabil încă de dinainte de anul 300 î.e.n. şi au realizat unul dintre cele mai vaste sisteme de irigaţii din lume.

Aceşti amerindieni au creat circa 500 de mile de canale şi au irigat peste 25.000 de hectare în bazinul Phoenix, totul construit cu unelte din piatră şlefuită şi coşuri pentru cărat pământul, dar fără a face uz de animale de povară. Principalele canale efeectuate în malurile de sare de la Gila măsurau până la 75 de picioare în diametru şi la bază aveau o lărgime de 50 de picioare. O muncă comparată de specialişi cu cea depusă la realizarea piramidelor din Egipt sau cu cele ridicate de populaţia maya în America de Sud.

La latitudinea de 33 de grade şi 19 minute este situat principalul port maritim fenician Tyr astăzi numit Sur, aflat la numai 50 de mile la sud de Beirut, capitala Libanului. Un oraş plin de conflicte, un focar permanent de război. Tyr datează de 5000 de ani ! Oraşu a fost recunoscut pentru un colorant roşu-violet obţinut din melci de Murex. Culoarea este unul din sensurile cuvântului phoenix, pe care egiptenii antici îl asociau cu violetul Heron.

Albert Pike - Brady-Handy.jpg

Scriitorul  Albert Pike a scris că Tyr era locul Misterelor lui Osiris după ce au fost importate din Egipt. El a afirmat că cel două coloane masive situate la intrarea în templul din Tyr de la Malkarth au fost consacrate vânturilor şi focului. Această pereche este considerată ca prototipul lui Jakin şi Boaz, cele două s coloane care se găsesc pe zidul estic al fiecărui templu masonic în lume. Pe partea dreaptă, sau spre sud, este Jakin, care înseamnă este stabilit şi semnifică o forţă vie activă. Pe stânga, sau către nord, este Boaz, care înseamnă unirea face forţa şi conotează stabilitatea pasivă şi permanenţa.

(https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Pike)

În cursul secolului X î.e.n., regele Hiram din Tyr şi regele Solomon au realizat împreună cu artizanii, metalurgiştii, din lemn de cedru, concepţia arhitecturală şi simbolismul ezoteric al acestor două coloane pentru construcţia templului său din Ierusalim.

Oraşul Tyr a fost considerat întotdeauna un loc extrem de important. El a fost cucerit succesiv de către Nabucodonosor, Alexandru cel Mare şi romani, apoi de către cruciaţi, în secolul XII, care au construit aici biserica Templierilor.

În Francmasonerie, 33 este cel mai mare grad. Există multe enigme privind acest număr. Preşedintele Franklin D. Roosevelt a murit brusc de o hemoragie cerebral la Warm Springs, Georgia, care se găseşte la mai puţin de 10 km sud de latitudinea 33. Roosevelt a fost urmat în aprilie 1045 de către Harry S Truman, mason în grad 33. Pe 16 iulie a aceluiaşi an a fost detonat pe situl de la Trinity, New Mexico, aflat la 33 de grade şi 41 de minute latitudine nordică, primul dispozitiv atomic.

În timpul cuceririi acestui teritoriu de către conchistadori, acesta îl numeau iniţial La Jornada del Muerto, sau The Journey of the Dead. Dar cu numai cu câteva săptămâni înainte de explozia experimental de pe acest sit funest, al 33-lea preşedinte al SUA a ordonat distrugerea completă a două oraşe japoneze cu bombe nucleare, Hiroşima şi Nagasaki, aruncate de pe bombardierele B-29. Ei bine, paralele 33 se găseşte exact între aceste două oraşe!

________________________________________________

surse:google/incredibilia.ro/dezvaluiribiz.ro/wikipedia.org
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MISTERE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s