Arhiva CIA – România,OZN și fenomene paranormale în 13 milioane de documente declasificate

download

CIA a declasificat recent 13 milioane de pagini de documente, inclusiv despre OZN-uri. Aproximativ 6.000 de pagini se referă la spionajul din România. După solicitări repetate adresate de grupurile care militează pentru libertatea accesului la informație și un proces intentat împotriva agenției, agenția a decis să publice milioane de documente despre subiecte controversate.

Printre acestea, experimente privind puterea minții și programul Stargate, subiecte sensibile, care au alimentat îndelung teoria conspirației. Arhiva este acum accesibilă publicului larg și conține aproape 800.000 de dosare.

Între ele se găsesc sute de mii de pagini din rapoarte și analize de intelligence despre descoperiri și experimente științifice, potrivit BBC (http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-38663522). Până de curând, documentele puteau fi consultate doar la sediul Arhivelor Naționale din Maryland, SUA.

arhiva CIA

În arhivă se găsesc și documente despre Henry Kissinger, secretar de stat în administrațiile președinților Richard Nixon și Gerald Ford. De asemenea, documentele oferă o mulțime de detalii despre proiectul Stargate. Sub umbrela acestui proiect au fost studiate puterea minții și percepțiile extrasenzoriale. Acest domeniu a suscitat întotdeauna interesul adepților teoriei conspirației.

Printre documentele proiectului Stargate se regăsesc și rapoarte despre testele desfășurate în 1973 pe faimosul medium Uri Geller. Acestea descriau cum mediumul din Israel reușise să vadă cu puterea minții și apoi să reproducă desene realizate într-o altă încăpere. Într-un raport, cercetătorii concluzionaseră următoarele:

Uri Geller a demonstrat – într-un mod convingător și lipsit de ambiguitate – abilități de percepție paranormale.

 

arhiva CIA

Chiar dacă cele mai multe dintre aceste informații – ce includ și detalii despre OZN-uri – au putut fi studiate încă de la jumătatea anilor ’90, accesul la documente se obținea deoseibit de greu. Documentele erau disponibile încă de la declasificare la sediul Arhivelor Naționale din Maryland. Până acum, publicul le-a putut consulta doar în format electronic și numai pe calculatoarele instituției.

Au existat mai multe procese intentate împotriva CIA, în care agenției i se solicita să declasifice aceste informații. MuckRock, o organizației ce militează pentru liberalizarea accesului la informații, a dat în judecată CIA. Socilitarea a fost ca agenția însăși să încarce pe internet întreaga arhivă declasificată. Procesul în instanță a durat mai mult de doi ani.

Jurnalistul Mike Best a reușit să atragă din partea publicului sponsorizări în valoare de 15.000 de dolari. A folosit acești bani pentru a călători la Maryland și pentru a copia și încărca pe internet arhivele. Scopul a fost ca oricine să poată accesa aceste documente. Acțiunea a fost gândită pentru a pune o presiune în plus pe CIA și să determine agenția să publice documentele.

Într-o postare pe blogul său, Mike Best a afirmat următoarele: „Tipărind și scanând documentele pe cheltuiala CIA, am reușit să le fac disponibile publicului larg și să încurajez agenția să publice din proprie inițiativă restul documentelor.”

România în arhivele CIA

Fenomenul OZN și experimentele pentru studierea puterilor extrasenzoriale sunt cele mai controversiate subiecte din arhiva CIA. Dar, pe lângă acestea, pot fi studiate și rapoarte pe chestiuni politico-militare, precum cele trimise în SUA de spionii din România.

La o căutare efectuată pe site-ul CIA pentru termenul „Romania” sunt afișate peste 300 de pagini cu rezultate. Adunate, acestea totalizează aproximativ 6.000 de documente referitoare la țara noastră.

arhiva cia

Printre subiectele care vizau România – de care americanii erau interesați în timpul Războiului Rece – se numără puterea militară a Pactului de la Varșovia, poziționarea României față de URSS și celelalte state socialiste și situația economică reală a țării noastre.

Anunțul că CIA va publica documentele a fost făcut în noiembrie 2016. Dacă vă interesează subiectul, puteți studia întreaga arhivă de documente declasificate pe site-ul CIA.

sursa:google/yahoo (preluare-crystal)
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DIVERSE, INTERNATIONAL, OZN, PARANORMAL, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s