Papa Francisc lansează un atac dur la adresa Mafiei

Papa Francisc a lansat un atac dur la adresa Mafiei, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Direcției Naționale Antimafia și Antiterorism din Italia, informează AFP citată de Agerpres.

La întâlnirea care a avut loc luni, la Vatican, Suveranul Pontif a acuzat banii „pătați de sânge” obținuți pe căi ilicite de organizațiile mafiote italiene și a vorbit despre „puterea nelegiuită” a acestora, încurajând totodată lupta pentru stârpirea lor.

„Îi cer lui Dumnezeu, drept și plin de îndurare, să atingă inimile bărbaților și femeilor din diverse mafii, astfel încât aceștia să înceteze să mai facă rău, să se convertească și să-și schimbe viața. Banii din afaceri mafiote murdare și din crime sunt bani pătați de sânge, care aduc o putere nelegiuită”, a subliniat pontiful.

„Fenomenul mafiot, care este expresia unei culturi a morții, trebuie contracarat și combătut”, mai ales din moment ce „se opune radical credinței”, a completat acesta.

În timpul unei vizite istorice la Napoli, în martie 2015, Papa a condamnat organizațiile mafiote spunând că acestea „exploatează și corup tinerii”, săracii și persoanele defavorizate. „Reacționați cu fermitate la organizațiile care îi exploatează și îi corup pe tineri, care exploatează și îi corup pe cei săraci și slabi, prin comerțul cinic de droguri și prin alte fărădelegi. Nu lăsați să vă fie furată speranța! Nu lăsați ca tinerii voștri să fie exploatați de acești oameni”, a spus atunci Papa precizând: „corupția miroase atât de urât”.

Luni, suveranul pontif a lăudat munca „dificilă și riscantă” a celor care se află pe urmele organizațiilor tentaculare mafiote din Italia, subliniind pericolele la care sunt expuși atât ei cât și familiile lor. Activitatea acestora „necesită un plus de pasiune, simțul datoriei și forță spirituală”, a subliniat Papa. „Societatea are nevoie să fie curățată de corupție, de extorsiune, de contrabanda cu stupefiante și arme și de traficul de ființe umane printre care se află și copii transformați în sclavi”, a insistat suveranul pontif.

El a cerut specialiștilor să-și întărească acțiunile contra traficului de migranți, „cei mai slabi dintre cei slabi”.

sursa:romanialibera.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s