DEZVĂLUIRI. Un document controversat a fost aprobat de Camera Deputaților Cum a încercat PSD să plătească din bani publici vizita lui Liviu Dragnea în SUA și cadourile pentru Trump

Camera Deputaților a fost la un pas să-i plătească lui Liviu Dragnea vizita privată în SUA,  apreciind că „această acțiune are caracter parlamentar”. Până la urmă, plimbarea a fost plătită de PSD. 

Documentele publicate de Camera Deputaților arată că Secretariatul General al acestei instituții a pregătit un memorandum intern în care se susținea inclusiv decontarea unor „cadouri simbolice” pentru cei cu care Dragnea urma să se întâlnească la Washington.

La memorandum era anexată o invitație nesemnată, din partea lui Elliott Broidy, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare. „România liberă” a arătat că acest comitet este o organizație privată, nu a statului american, iar Broidy este un afacerist care a oferit mită, dar a scăpat de pușcărie pentru că i-a turnat pe cei care o primiseră. Aceste detalii nu au fost însă prinse în memorandumul intern prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Potrivit documentului, conducerea Camerei a aprobat deplasarea lui Dragnea la Washington în perioada 17-21 ianuarie. Astfel, urma să fie suportate transportul internațional pe ruta București-Washington-București, cazarea pentru patru nopți, diurnă pentru cinci zile și jumătate. De asemenea, Camera Deputaților urma să plătească asigurări contra accidentelor și asigurări de sănătate, oferirea de cadouri simbolice. În document nu este menționată nicio sumă.

Potrivit memorandumului, decontarea cheltuielilor urma să se facă la întoarcerea în țară, în baza documentelor justificative.

Chiar dacă vizita a fost una privată, majoritatea PSD din Biroul Permanent a oferit o justificare propagandistică deplasării lui Dragnea, apreciind că  „această acțiune are caracter parlamentar”.

„Având în vedere interacțiunea politică și constantă și de substanță ce caracterizează cooperarea româno-americană, precum și conturarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ca un pilon esențial al politicii externe și de securitate a României”, aceasta este justificarea din memorandum.

PSD a făcut pasul înapoi

Pe de altă parte, biletul la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, unde merge șeful PSD, costă între 100.000 și un milion de dolari. După ce au apărut informațiile privind vizita, Administrația Prezidențială a precizat că aceasta nu are un caracter oficial. Potrivit Președinției, nicio delegație străină nu este invitată oficial la ceremonie, astfel că singurul care va fi prezent la învestire este ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Liviu Dragnea s-a victimizat afirmând că a fost atacat de la Cotroceni, dar nu a lămurit lucrurile.

„Eu am primit acea invitație de la comitetul de organizare a acestui eveniment, pentru că, neexistând o administrație în funcțiune, în mod oficial singura structură care face aceste invitații tuturor celor pe care vrea să-i aibă în aceste zile este acest comitet și am primit de la acest comitet o invitație transmisă de vicepreședintele comitetului respectiv. Și o să merg, nu înțeleg de ce e atâta supărare”, a comentat Dragnea.

După izbucnirea scandalului, PSD a recunoscut, indirect, faptul că Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu se duc la Washington într-o vizită privată, nu una oficială. Trezorierul acestui partid, Mircea Drăghici, a declarat că vizita este plătită de partid, deși, luni, Dragnea declarase că costurile vor fi achitate de către Camera Deputaților.

„Colegii au studiat mai bine invitaţia, fiind făcută – înţeleg, nu am văzut-o – pe competitorul electoral care a câştigat alegerile în România, în speţă preşedintele, respectiv prim-ministrul. Era normal să o achite partidul şi atunci am hotărât aşa”, a spus Drăghici.

sursa:romanialibera.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s