Un fenomen ireal transformă această plajă din Japonia într-o mare de lumină

În apropierea coastei prefecturii Okayama, din Japonia, se petrece ceva uimitor. Cei care se plimbă noaptea în apropierea apei au norocul de a fi martorii unui spectacol de lumini impresionant, care demonstrează încă o dată că natura este cel mai mare creator de artă: sute de mii de punctulețe, de un albastru fluorescent ireal, plutesc prin apă și pe țărm, creând un peisaj de vis.

Creveta licurici

Responsabile pentru acest fenomen sunt niște creaturi minuscule, de doar 3 milimetri lungime, ale căror tentacule sunt dotate cu fotofore, niște organe speciale care produc lumină. Este vorba despre „creveta-licurici” sau watasenia scintillans. În mod normal, aceste animăluțe trăiesc la peste 300 de metri adâncime, dar uneori valurile le aduc la suprafață cu zecile de mii, creând acest spectacol de lumină.

Creveta licurici pietre

În 2015, doi fotografi, Trevor Williams și Jonathan Galione, și-au propus să folosească forța luminiscentă a acestor minuscule creaturi pentru a realiza o serie de fotografii, denumită „Pietrele care plâng”. Potrivit Omgfacts.com, pentru a crea impresia de scurgere a unui lichid fluorescent, cei doi au capturat în mai multe borcane grupuri mari de crevete-licurici, pe care apoi le-au turnat pe pietrele din apropiere. Ceea ce a ieșit este impresionant. Desigur, după ce au făcut ședința foto, crevetele-licurici s-au întors în apă nevătămate.

Creveta licurici apa

sursa:google/wikipedia.org
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DIVERSE, NATURA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s