Cinci invenții care ne vor schimba radical viața…

În fiecare zi inventăm și descoperim tehnologii noi, care schimbă modul în care trăim și percepem lumea care ne înconjoară. Fără curiozitate și fără dorința de a afla și face mai mult n-am fi ajuns atât de departe, iar lucruri care în urmă cu o sută de ani păreau imposibile au devenit acum realitate.

Cercetătorii și oamenii de știință se străduiesc să creeze noi și noi dispozitive și tehnologii, care să ne facă viața mai ușoară și mai plăcută. Așadar, o întrebare firească stă pe buzele tuturor: cum va arăta lumea peste încă zece, 30 sau o sută de ani? Pentru a da un răspuns acestei întrebări, vă prezentăm câteva tehnologii futuristice uimitoare în curs de dezvoltare, pe care acum câteva zeci de ani nici nu le puteam concepe.

Organe pentru transplant create de imprimante 3D

Imprimanta 3D organe

În mod cert, medicina este domeniul care va beneficia cel mai mult de pe urma progresului tehnologic din ultimele secole. Oamenii de știință cercetează în prezent modul în care ar putea utiliza imprimantele 3D pentru a confecționa organe viabile pentru realizarea de transplanturi. Tehnologia de imprimare organică 3D s-a dezvoltat deja destul de mult. În acest proces se folosesc cartușe care conțin o suspensie de celule vii și un gel biologic, care sunt folosite alternativ pentru crearea de țesuturi biologice.

În stadiul de acum, bio-imprimantele 3D sunt capabile să printeze țesuturi cartilaginoase mari, cu o vascularizare mai puțin complexă – cartilagii, urechi, nasuri. De altfel, o imprimantă de acest tip este folosită și în România, la Timișoara, la OncoGen – Centrul de Terapii Genetice și Celulare în Tratarea Cancerului. Iar dacă cercetările în domeniu vor avansa, în viitor imprimanta 3D va putea crea organe precum inima, rinichii sau ficatul, rezolvând astfel problema stringentă a lipsei de organe pentru transplant.

 Frigiderul viitorului funcționează pe bază de gel

Frigider bio

Un designer rus a propus conceptul unui frigider denumit „Bio Robot Refrigerator” (Frigiderul Robot Bio), care folosește un gel din biopolimer pentru a păstra alimentele proaspete. Frigiderul nu are rafturi sau compartimente și nici ușă. Tot ce trebuie să faci este să introduci mâncarea în gelul din care este confecționat futuristicul aparat.
Frigiderul, cu care Yuri Dmitriev a participat la un concurs de design organizat de Electrolux, utilzează doar 8% din energia din gospodărie pentru a alimenta panoul de control, în timp ce răcirea propriu-zisă nu consumă energie deloc.

Potrivit unui articol publicat de Inhabitat.com, gelul de biopolimer din care este confecționat frigiderul folosește lumina generată la temperaturi joase pentru a conserva alimentele și nu are nevoie de un motor. De asemenea, gelul nu are nici miros și nu este nici lipicios, așa cum unii ar putea crede. Frigiderul poate fi fixat pe perete sau chiar pe tavan și poate fi orientat în orice direcție.

Gata cu ochelarii! Lentilele bionice sunt viitorul

Lentile bionice

Dacă testele clinice realizate de un doctor din Canada vor avea succes, în viitor am putea spune adio ochelarilor. Dr. Garth Webb a început testarea așa-numitelor „lentile bionice”, care vor putea corecta deficiențele de vedere prin intermediul unei intervenții chirurgicale de doar 8 minute.

Potrivit Inhabitat.com, noile lentile nu doar că vor corecta deficiențele de vedere, ci vor readuce ochiul la starea lui inițială, eliminând degradările globului ocular cauzate de îmbătrânire sau diverse afecțiuni. Lentilele bionice vor putea fi implantate chirurgical oricărui pacient de peste 25 de ani, iar operația va fi nedureroasă. Cercetările doctorului Garth Webb au durat 8 ani și au costat 3 milioane de dolari.

Va invitam sa urmariti un scurt material video

 

Internet 5G ultrarapid de la drone

Drone Internet

Compania Google lucrează în prezent la Proiectul Skybender, care are drept scop crearea unor drone alimentate cu energie solară care ar putea furniza Internet de mare viteză. În teorie, se estimează că dronele vor furniza servicii de internet mobil de 40 de ori mai rapide decât 4G LTE, permițând transferul de date la câțiva gigabytes pe secundă. Pentru a furniza internetul de mare viteză, Google a început să experimenteze cu unde milimetrice, care garantează accesul la un nou spectru, deoarece spectrul existent este prea încărcat.

Potrivit unui articol publicat de cotidianul britanic The Guardian, Google a construit deja câteva aparate de emisie-recepție prototip și le testează cu mai multe drone, pe care le depozitează într-un hangar de 4.500 de metri pătrați. Hangarul este situat într-un terminal proiectat inițial pentru a fi utilizat de compania Virgin pentru mult-trâmbițatele zboruri galactice. Dacă cei de la Google vor reuși să perfecționeze această tehnologie, în viitor vom putea beneficia de internet 5G la viteze pe care acum doar ni le imaginăm.

Ne apropiem de nemurire?

Imbatranire

Este foarte posibil ca prima persoană care va trăi 1.000 de ani să se fi născut deja. Așa crede cercetătorul și gerontologul Aubrey de Grey, fondatorul Fundației pentru Cercetare SENS din California. Oamenii de știință de la institutul SENS lucrează la dezvoltarea unei terapii care să elimine celulele care și-au pierdut capacitatea de a se diviza, favorizând în schimb dezvoltarea și multiplicarea celulelor viabile.

De Grey susține că dezvoltarea acestei tehnologii ar permite unei persoane de 60 de ani să-și păstreze aceeași condiție fizică timp de 30 de ani, până la vârsta de 90 de ani. Apoi, prin repetarea procesului, respectiva persoană ar putea atinge 120 sau 150 de ani, având însă corpul unei persoane de 60 de ani. Desigur, cercetările sunt abia la început și încă nu există rezultate palpabile, însă ideea tinereții veșnice nu va înceta să ne preocupe.

sursa:google/youtube/yahoo
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESCOPERIRI, DIVERSE, NOUTATI, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cinci invenții care ne vor schimba radical viața…

  1. Pingback: Cinci invenții care ne vor schimba radical viața… | brumarvasile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s