Iohannis, după consultările cu partidele: PSD-ului îi spun că această atitudine este nesănătoasă

Klaus Iohannis a susținut, într-o declarație de presă organizată după consultările cu formațiunile politice de la Cotroceni, că toți reprezentanții partidelor au prezentat opiniile lor în legătură cu alegerile parlamentare. Totodată, referitor la neparticiparea PSD la aceste consultări, șeful statului a spus că „această atitudine necooperantă este nesănătoasă”.

„O rundă de consultări care a fost necesară și am constatat că toți cei care au binevoit a participa la întâlnirile de astăzi au fost de aceeași părere. Toți reprezentanții partidelor mi-au prezentat pe scurt opiniile lor în legătură cu alegerile. În general, lumea a apreciat faptul că alegerile au fost bine organizate și s-au desfășurat în condiții foarte bune. Partidele mi-au prezentat cum văd în continuare posibile alcătuiri de guverne, ce probleme sunt prioritare pentru fiecare în parte”, a declarat președintele României.

Referitor la alegerea reprezentanților PSD și ALDE de a nu participa la consultările organizate astăzi la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a atras atenția că o astfel de atitudine este nu este una sănătoasă.

„O notă discordantă în această rundă de consultări au făcut PSD și ALDE, care nu au binevoit să vină la aceste consultări. PSD-ului îi spun că această atitudine necooperantă cu președintele României este nesănătoasă. Am convenit cu toate formațiunile care s-au prezentat astăzi că ne vom revedea la o nouă rundă de consultări, pe care o voi convoca după ce noul parlament va intra în funcțiune”, a mai spus șeful statului.

Întrebat dacă este posibil, printr-o alianță între toate partidele de dreapta, ca liberalii să ofere premierul, Iohannis a susținut că prim-ministrul României este dat de o formațiune sau coaliție care obține majoritatea în Parlament.

„Aritmetic (n.r. alianță între partidele de dreapta), sigur, este posibil. Dacă va fi posibil și politic, vom vedea. Premierul trebuie să fie de la o formațiune sau coaliție care mă convinge că va avea o majoritate în Parlament”, a declarat președintele României.

Totodată, referitor la varianta ca Dacian Cioloș să fie numit premier, șeful statului a explicat: „Înainte de a avea consultări cu toate formațiunile politice nu pot să vă dau un răspuns public la această chestiune. Este clar că după ce vom avea un Parlament, vom avea o rundă de consultări, iar atunci chiar voi aștepta să vină toată lumea și să spună dacă vrea premier, după care voi fi în situația să judec proporțional și să mă gândesc la o desemnare. Eu abordez chestiunea foarte serios, mă aștept ca PSD să vină la următoarele consultări”.

sursa:realitatea.net
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s