Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului găzduieşte un adevărat tezaur

Un adevărat tezaur al Băncii de EcoInvestiţii în Educaţie, alcătuit din seminţe de plante şi eşantioane de roci, este găzduit de sediul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO administrat de Universitatea din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă.

Tezaurul cuprinde seminţe de la diverse specii de roşii cultivate în România, de la plante aromatice şi de la plantele de cultură dintr-o gospodărie tradiţională, alături de plante uscate şi de informaţii despre utilitatea acestora şi condiţiile de cultivare.

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului găzduieşte un adevărat tezaur

Tot în tezaur sunt expuse şi eşantioane de roci care spun povestea evoluţiei în timp a teritoriului pe care astăzi îl numim Ţara Haţegului.

Spaţiul a fost amenajat în cadrul proiectului Banca de EcoInvestiţii în Educaţie, implementat de Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală (CRAL), cu sprijinul voluntarilor şi ambasadorilor pentru Geoparc.

Pe parcursul acestei veri, ei au cultivat în Grădina aromată a timpului o mare parte dintre plantele ale căror seminţe sunt expuse.

Grădina a fost amenajată în cadrul unui proiect desfăşurat anul trecut, recompensat de finanţatori cu premiul Spaţii Verzi, datorită rezultatelor obţinute şi implicării voluntarilor. Inedit este şi faptul că Banca de EcoInvestiţii în Educaţie va oferi credite, după modelul unei instituţii bancare. Participanţii la ateliere sau turiştii pot lua împrumuturi care trebuie returnate fie sub formă de seminţe ori roci din zona lor, fie prin fotografii cu recoltele obţinute, pe care să le posteze pe pagina de Facebook a asociaţiei CRAL.


Muzeul dinozaurilor în aer liber din Ţara Haţegului

http://adevarul.ro/locale/hunedoara/foto-muzeu-dinozaurilor-aer-liber-fost-inaugurat-Tara-hategului-1_53cbc70e0d133766a898190a/index.html

________________________________________________

Proiect inedit pentru turiştii care vor să meargă pe urmele dinozaurilor pitici, în Ţara Haţegului

http://adevarul.ro/life-style/travel/proiect-inedit-turistii-vor-mearga-urmele-dinozaurilor-pitici-Tara-hategului-1_5559fc66cfbe376e3554df38/index.html

 

 

sursa:descopera.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în DESPE ROMANIA, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s