Căderea părului este stopată definitiv cu tinctură de nuc (rețetă)

În scop terapeutic, frunzele de nuc se pot recolta până la începutul toamnei, atâta timp cât încă mai sunt verzi. Cele mai bune sunt frunzele tinere, din capătul ramurilor, deoarece sunt cele mai bogate în substanțe terapeutice. Se rup fără codiță, și se întind imediat la uscat. După ce au devenit casante, se mărunțesc și se păstrează în săculeți de hârtie.

frunze nuc

Tinctură de nuc: rețetă

Dar dacă nu aveți posibilitatea să procurați frunze verzi de nuc pentru prepararea tincturii pentru stoparea căderii părului, puteți procura un astfel de produs de la magazinele naturiste.

Ingrediente necesare:

• 30 g de frunze de nuc uscate
• 150 ml de alcool de 90 de grade
• 100 ml de apă

Mod de preparare

Frunzele de nuc trebuie să fie bine uscate. Pentru a le fărâmița, trebuie să le frecăm bine între palme. Acestea se introduc într-o sticlă sau într-un borcan, și peste ele se toarnă alcoolul și apa. Recipientul se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile, timp în care se agită de 3-4 ori pe zi.

După încheierea perioadei de macerare, tinctura de frunze de nuc se strecoară și se mai lasă la frigider 1 săptămână, pentru a se decanta (limpezi), apoi se filtrează din nou.

Utilizare

Se pun 10 picături de tinctură de nuc într-o sticlă de 1 litru de apă de izvor. Se pune capacul, și se agită bine. Această soluție se folosește la clătirea părului după spălare. Se masează bine pielea capului.

După 10 clătiri ale părului cu această soluție părul va deveni mai ferm și va înceta să mai cadă. Se vor vedea îmbunătățiri majore. Inclusiv firele de păr deteriorate își vor recăpăta sănătatea și vitalitatea, iar firele de păr albe vor căpăta o nuanță mai închisă.

Frunzele de nuc conțin uleiuri volatile, Vitamina C și multe minerale care ajută la întărirea rădăcinii firelor de păr și la obținerea unui păr strălucitor și plin de viață.

_______________________________________________
*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic correct, va recomandam sa consultati un medic specialist.
_______________________________________________
Articol relatat de portalul lataifas.ro (preluare) surplusdesanatate.info
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în MEDICINA ALTERNATIVA, SANATATE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s