Şapte ţări din UE fac apel la o mai bună protecţie pentru lucrătorii detaşaţi în Europa

Miniştrii muncii din şapte ţări ale Uniunii Europene (UE) fac apel – într-un articol publicat luni în cotidianul francez Le Monde – la o mai bună protecţie pentru lucrătorii detaşaţi în Europa, acordându-le îndeosebi o remuneraţie echivalentă cu cea a lucrătorilor din ţara în care ei muncesc încă din prima zi a detaşării lor, relatează AFP.

Image result for europa steag

”Suntem ataşaţi proiectului european, realizărilor sale şi îndeosebi marilor libertăţi de a circula în cadrul Uniunii Europene. De aceea vrem să menţinem şi să redăm sensul unui spaţiu real de prosperitate şi libertate pentru 500 milioane de europeni”, afirmă miniştrii în articol.

”Pentru a ajunge la aceasta, trebuie să întărim categoric dimensiunea socială a acestei pieţe interne”, explică miniştrii muncii din Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Austria şi Suedia.

”Tratamentul demn şi echitabil pentru muncitori şi libertatea de circulaţie nu pot fi considerate antagoniste. Libertatea de a circula nu trebuie să fie libertatea de a exploata”, insistă ei, făcând apel la adoptarea directivei revizuite din 1996 privind detaşarea lucrătorilor.

Cei opt miniştri, dintre care doi din Belgia, estimează că ”lucrătorii detaşaţi pot beneficia de condiţii de viaţă şi de trai decente şi de o remuneraţie echivalentă cu cea a lucrătorilor din ţara în care ei muncesc încă din prima zi a detaşării lor”. Ei cer de asemenea ”o concurenţă loială între întreprinderile europene”, anunță Agerpres.

Directiva revizuită, propusă în martie de către Comisia Europeană, vizează alinierea condiţiilor lucrătorilor detaşaţi la cele ale lucrătorilor locali. Dar ea a fost respinsă de către 11 ţări, în majoritate din Europa de Est, care au recurs la procedura europeană a ”cartonaşului galben”, ce obligă Comisia Europeană să-şi revizuiască copia.

sursa:stiripesurse.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EUROPA, EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s