Alina Gorghiu a demisionat de la șefia PNL

Alina Gorghiu a demisionat de la șefia PNL. Ea a anunțat decizia luni, după prânz, într-o conferință de presă desfășurată la sediul central al partidului. Gorghiu a spus că gestul său va fi urmat și de alți colegi din conducere, fără a nominaliza vreo persoană.

UPDATE 14.50 Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, au demisionat luni din funcţii, potrivit unor surse liberale, citate de Libertatea. Acestora ar urma să li se alăture și mai mulți lideri din filialele cu rezultate slabe la alegerile parlamentare. Județele cu scoruri mici sunt Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea.

”Cred că în continuare, oferta PNL în ceea ce privește lista de candidași și programul de guverare a fost un bună. Recunosc victoria PSD, au un program de guvernare cu multe promisiuni, iar PNL, din Opoziție se va asigura că le va duce la îndeplinire”, a spus Alina Gorghiu, la sediul partidului.

Ea e mai spus că PNL va face opoziție curată și fermă. ”Am avut discuții constante cu colegii din partid, și i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu liderul PNL, a spus Alina Gorghiu, care și-a anunțat demisia din fruntea partidului.

E nevoie de o conducere legitimă, de un nou start”, a mai afirmat Alina Gorghiu precizând că marți va avea loc o ședință a Biroului Politic Național, în care se va decide interimatul la conducerea partidului. În plus, Gorghiu a menționat că le va propune colegilor convocarea Convenției pentru a stabili cât mai repede noua conducere.

”Convenția trebuie să ofere un nou start, stabilitate și coerență actului politic din interiorul partidului nostru. Putem să o organizăm la începutul lunii februrarie”, a spus Alina Gorghiu. 

Luni seară, conducerea PNL se va întâlni cu liderii filialelor cu cel mai mare scor la alegeri.

Se cere demisia întregii conduceri a PNL

În partid, tot mai multe voci vorbesc despre asumarea rezultatului dezastruos de la alegerile parlamentare. Unul dintre deputații partidului, Lucia Varga, care a demisionat în urmă cu două luni de la șefia Organizației de Femei, spune că pe lângă demisia liderului, este nevoie să plece și secretarul general Ilie Bolojan și toată conducerea partidului, care a gestionat campania electorală.

”Alina Gorghiu a anunțat o conferință de presă pentru ora 12. Sper ca în al doisprezecelea ceas să își asume responsabilitatea pentru dezastrul electoral al PNL și să își depună demisia împreună cu toată echipa de conducere”, a scris Lucia Varga pe Facebook.

Deputatul PNL merge mai departe și cere demisia secretarului general al partidului și a conducerii Biroului Politic.

”Așteptăm demisia secretarului general Ilie Bolojan, împreună cu tot secretariatul și demisia prim-vicepreședinților PNL care au luat deciziile proaste în comisia de unificare. PNL are nevoie de o altă conducere interimară care să organizeze cât mai repede Congresul. Așteptăm și demisiile din funcțiile de deputat si senator a celor din conducere care s-au salvat pe ei și și-au bătut joc de partid deși am atras atenția că sunt pe drumul greșit înca de la alegerile locale”, a mai declarat Varga.

Lucia Varga a demisionat, în octombrie, din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL, după ce nu s-a regăsit pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare, ea acuzând într-o ședință a conducerii  ”dictatura” secretarului general Ilie Bolojan.

sursa:libertatea.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s