PRU, ZECE promisiuni pentru românii din diaspora

PRU transmite un mesaj românilor din diaspora cu o zi înainte de vot. 

„Știm că ați decis greu să plecați din țară. Știm că nu v-a fost ușor și nu vă este ușor să vă câștigați pâinea printre străini. Știm că vă este greu departe de copii și părinți. Este foarte clar că statul român e obligat să se implice mai mult pentru a vă asigura statutul corect de cetățeni ai Europei, şi nu numai. Partidul România Unită, prin candidații săi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, are câteva propuneri concrete care vă privesc direct. Avem nevoie de politici de stat pentru toți cetățenii țării, indiferent unde trăiesc. Aveți nevoie să fiți respectați”, transmite PRU românilor din diaspora.

Cort PRU Victor Ponta

Iată cele zece promisiuni ale PRU pentru românii din diaspora:

1. Cetățenie română pentru toți românii din comunitățile istorice din jurul granițelor

2. Vom înființa un minister plin pentru sprijinirea directă a românilor de pretutindeni. Ne vom asigura că toţi cetăţenii români din străinătate îşi vor cunoaşte drepturile și beneficiile în țările în care trăiesc.

3. Aducem românii înapoi acasă! Respectăm investițiile făcute de românii din străinătate în România, așa încât aceștia vor deveni patroni la ei acasă. Împreună vom furniza locuri de muncă pentru compatrioții noștri. Impozit ZERO din profit timp de 3 ani de zile și un pachet de măsuri de stimulare pentru firmele nou înființate [start-up].

4. Vom înființa Școli Românești în străinătate și vom simplifica recunoașterea și echivalarea diplomelor în afara țării.

5. Vom crea un program de asistenţă pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. De asemenea, vom susține crearea de cămine speciale pentru îngrijirea părinţilor şi bunicilor românilor care au plecat la muncă în străinătate

6. Vom adopta o strategie corectă și unitară de imagine a României şi a românilor

7. Vom înființa o linie de transfer bancar de stat în parteneriat cu băncile comerciale de la nivel global, pentru românii care doresc să trimită bani acasă, cu ZERO comision.

8. Vom susține și vom proteja familiile de români în statele cărora li se iau copiii abuziv (ex. Norvegia).

9. Vom simplifica procedurile consulare și vom reduce birocraţia consulară. Susținem transparenţa totală în relaţia cu românii de pretutindeni.

10. Milităm pentru revenirea la denumirea de ţigani pentru persoanele de etnie romă. Trebuie evitată orice confuzie. Cetăţenii români au dreptul la o imagine corectă.

sursa:dcnews.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s