Dezinfectanții Hexi Pharma, în continuare în spitale. Dan Condrea, încă patronul firmei

Două dintre firmele lui Dan Condrea – Hexi Pharma și Medical Cleaning – derulează în continuare contracte, cu încredințare directă, cu spitale din România, cărora le livrează dezinfectanți. Aceleași firme, aceiași dezinfectanți care au stat la baza celui mai mare scandal, dar și a uneia dintre cele mai ample anchete penale care vizează sistemul de sănătate din România. În plus, deși autoritățile (procurori și medici legiști) au anunțat că Dan Condrea a murit, acesta figurează în continuare ca asociat al Hexi Pharma Co SRL.

Seria de teste făcute în laboratoare din țară și din străinătate pe dezinfectanții produși de Hexi Pharma – despre care s-a spus că ar fi fost diluați chiar și de peste 2.000 de ori și că ar fi pus în pericol viața pacienților din spitalele românești – nu s-a încheiat. Ancheta penală este și ea departe de a se fi finalizat. Autoritățile au anunțat că au adoptat măsuri legislative menite să pună capăt achizițiilor de dezinfectanți neconformi și să reducă, implicit, riscul infecțiilor intraspitalicești care au ucis sute de  români. Iar în ședința CSAT în care s-a luat în discuție problema dezinfectanților diluați și a infecțiilor intraspitalicești, s-a concluzionat că Guvernul și-a dus la bun sfârșit misiunea.

Însă datele publicate în sistemul electronic de achiziții (e-licitație) arată că dezinfectații produși de Hexi Pharma au continuat, din primăvara acestui an, și continuă și acum, să ajungă în spitale din România, dar și în alte instituții publice. Prin contracte atribuite cu încredințare directă.Spitalele din Suceava și Giurgiu preferă Hexi

După scandalul izbucnit la finele lunii aprilie 2016, care a culminat cu moartea patronului Dan Condrea, compania Hexi Pharma și-a sistat participarea la achiziții publice până pe 15 septembrie 2016. Potrivit e-licitatie.ro, în această zi, Hexi Pharma Co. a revenit pe piața achizițiilor publice prin patru contracte cu încredințare directă, încheiate cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. În baza acestor contracte, Hexi Pharma Co a livrat Spitalului Județean Suceava dezinfectanți și antiseptice pentru „dezinfecția și curățarea suprafețelor de orice tip, a microaeroflorei și a instrumentarului medical”, dar și pentru „mâini, mucoase și tegumente”.

Mai activă a fost, însă, o altă societate a lui Dan Condrea, Medical Cleaning, care a furnizat dezinfectanți produși de Hexi Pharma și servicii de curățenie Spitalului Județean Giurgiu, Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, din București și Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlați, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor sau Teatrului Național I.L. Caragiale București.

contracte_medical-cleaning

Astfel, în baza unui contract încheiat pe 28 august 2016, Medical Cleaning a furnizat dezinfectanți Spitalului „Dr. Victor Babeș”, iar în baza a două contracte atribuite direct pe 8 iulie 2016, a furnizat Spitalului Județean Giurgiu, servicii de dezinfecție și deratizare. Valoarea totală a celor trei contracte: 22.112, 98 de lei.

Un contract în valoare de 12.000 de lei a fost atribuit Medical Cleaning pe 30 iunie anul acesta de Teatrul Național “I.L.Caragiale”, pentru servicii de curățenie.

Dan_Condrea

Dan Condrea, în continuare asociat

Datele din Monitorul Oficial și din Registrul Comerțului arată că, deși în structura Hexi Pharma Co, au fost operate în ultimele luni mai multe modificări, cea mai recentă înregistrare la Registrul Comerțului, din 29 noiembrie 2016, arată că Dan Condrea figurează în continuare ca asociat în firmă, cu 93,75%.

hexi_pharma-co

În Hexi Pharma, Condrea este asociat alături de Uliana Ochinciuc, iar în Medical Cleaning,  împarte părțile sociale cu Flori Dinu, dar datele Registrului Comerțului sunt actualizate până în 9 septembrie 2015. Atât Uliana Ochinciuc, cât și Flori Dinu au fost puse sub acuzare de procurori în dosarele care vizează activitatea Hexi Pharma.

hexi-pharma-co-srl-1

Peste 100.000 de lei, bani publici pentru arhivarea de documente

O altă firmă în care Dan Condrea a fost asociat, alături de Marilena Nedeloiu (administrator al Hexi Pharma Co.) este Signum Service SRL, iar ultima actualizare de la Registrul Comerțului este în 1 octombrie 2015. Și această societate continuă să deruleze în continuare contracte cu instituții de stat, inclusive cu spitale, pentru servicii de arhivare, inventariere și legătorie.

contracte_medical-cleaning hexi_pharma-co signum_contracte

Valoarea totală a contractelor atribuite direct, în perioada mai-noiembrie 2016, firmei Signum Service depășește 105.000 de lei, unele dintre cele mai consistente fiind încheiate cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Serviciul Public Ecosal Galați și Primăria Ciorogârla.

sursa:sursazilei.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în SANATATE, STIRI SI INFORMATII, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s