Cine are dreptul să voteze la alegerile parlamentare în străinătate. Documentele necesare, în funcție de țară

 

La alegerile parlamentare din 11 decembrie pot vota, în diaspora, doar românii cu rezidența în străinătate. În cazul acestora, actele doveditoare ale rezidenței diferă de la o țară la alta.

Puteți verifica de ce acte aveți nevoie accesând documentul atașat.

În țară, alegătorii pot vota doar în județul de reședință.

Condițiile de vot pun probleme pentru studenți, deși Guvernul a decis că au gratuitate la biletele de tren sau autocar, pentru a se întoarce acasă să voteze. Totodată, turiștii și muncitorii care lucrează departe de casă vor întâmpina dificultăți în a-și exercita dreptul la vot.

Unde pot vota militarii români

Cea mai mare parte dintre cei 780 de militari români aflați în străinătate vor avea posibilitatea să voteze, duminică, în secțiile amenajate de autoritățile române în statele în care aceștia se află în misiune, majoritatea dintre ei acționând în teatrul de operații din Afganistan.

Ministerul Apărării Naționale preczează că, în Afganistan sunt 631 de militari români, dintre cei 780. Pentru ei, au fost amenajate trei secții de votare — două la Kabul, dintre care una la ambasadă, și una la baza din Kandahar, în timp ce pentru cei 56 de militari aflați în Kosovo există o secție de votare la Pristina, amenajată la Biroul de Legătură al României.

Țara noastră mai are 38 de militari și în Bosnia-Herțegovina. Aceștia își vor putea exercita dreptul de vot la secția organizată la Ambasada din Sarajevo. Alți 55 participă în misiuni internaționale în diverse colțuri ale lumii. Cei mai mulți dintre ei — 34 la număr — sunt observatori și monitori, dar există militari români, inclusiv în Mali și Somalia.

687 de militari din numărul total al celor care participă la misiuni internaționale o fac în cadrul unor operațiuni NATO, în timp ce 45 ia parte la misiuni de observare și monitorizare iar 38 acționează sub egida ONU.

sursa:romanialibera.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI SI INFORMATII, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s