Unui român nu i se poate retrage certificatul de revoluţionar, pentru că încă e minor.

Justiţia, din nou neputincioasă. Procurorii sunt cu mâinile legate în cazul unui revoluţionar în vârstă de 16 ani, pe care îl bănuiesc că ar fi obţinut fraudulos certificatul de luptător cu rol determinant la revoluţia din 1989. Născut în aprilie 2000, Robert D, din Bucureşti, e decis să-şi apere drepturile în instanţă. În cazul lui, Constituţia spune că nu i se poate retrage certificatul decât după ce împlineşte 18 ani.revolutionar.jpg

“În timp ce în cazul unor borfaşi precum Arşinel e destul de clară situaţia şi putem da o sentinţă şi să-l băgăm la bulău pe viaţă, ceea ce vom şi face cu jigodia de mai sus, în cazul minorilor Constituţia e ceva mai îngăduitoare. Nu-i putem retrage titlul de revoluţionar. El e administratorul unui mare concern internaţional cu sediul în România, şi potrivit legii, nu plăteşte impozit pe profit”, explică Decebal Popescu, procuror DNA.

Tânărul a solicitat certificat de revoluţionar pentru că susţine că e un martir. El ar fi asistat la atâtea discuţii despre revoluţie, atât în familie, cât şi la televizor, încât a suferit mai mult decât cei implicaţi în mod real. Situaţia lui Robert D e cu atât mai complicată cu cât anul trecut a fost decorat de preşedintele Iohannis, pentru că a luat un 10 la Istorie, deşi venise mahmur la oră, dând dovadă de eroism.

sursa:timesnewroman.ro
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în INTERNE, NOUTATI, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s