O firmă din România a prăbușit sonda spațială Schiaparelli pe Marte!? Scandal în Italia!

O firmă românească de testări software este acuzată de presa italiană de prăbușirea sondei spațiale Schiaparelli pe suprafața planetei Marte.

Cu exact o lună înainte, pe 19 octombrie, landerul Schiaparelli ar fi trebuit să amerizeze pe Marte. Operațiunea de traversare a atmosferei planetei trebuia să dureze 6 minute dar, după cinci minute comunicarea s-a întrerupt, probabil în momentul în care a avut loc impactul cu solul, după o cădere de 3-4 kilometri înălțime și la o viteză de circa 300 kilometri pe oră.

esa-schiaparelli

 

„Astăzi ideile sunt mult mai clare grație tuturor informațiilor descifrate și trimise de Ender pe Pământ. Pasajul crucial, traversarea atmosferei marțiene în care Schiaparelli se blochează și pentru care Italia ceruse în mod repetat teste de verificare. Costuri: 4.000.000 de euro încredințate societății suedeze specializată, indicată de Italia, dar pe care Agenția Spațială Europeană a încredințat-o, pentru costuri mai mici, unei societăți românești.

Societatea, în fapt, căreia îi fusese încredințată testul, spune Enrico Flamini, coordonar științific al ASI (Agenzia Spațială Italiană) nu a reușit să fie în grad să efectueze acest test, în acest fel s-a pierdut mult timp, s-au cheltuit și bani, pentru că materialul a fost expediat până în România, după care testele ESA le-a șters. (…) Săritul acestui test a fost unul din elementele cele mai critice și poate cel esențial pentru care, apoi, coborârea navei Schiaparelli din păcate s-a terminat în maniera greșită”, scrie emigrantul.it care citează telejurnalul RAI1.

Misiunea sondei Schiaparelli a costat în total 1,2 miliarde de euro, 300 de milioane fiind plătiți de Italia care, în această expediție are un rol fundamental prin ASI și Institutl național de Astrofizică (Inaf) spune cotidianul La Repubblica.

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în ASTROLOGIE, DIVERSE, INTERNATIONAL, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s