Spionii Armatei, folosiți la monitorizarea suspectă a unor traficanți de droguri…

Pe vremea când Gabriel Oprea era ministru al Apărării, ofițerii DGIA au fost folosiți, contrar uzanțelor, la prinderea unor traficanți de cocaină. Ei au derulat o serie de activități specifice despre care un fost ofițer de contrainformații militare spune că au fost, în fapt, interceptări ilegale. Cazul ridică foarte multe semne de întrebare la care autoritățile nu au răspuns.

Trei traficanți de droguri, care au in­trodus pe terito­riul României 51 kg cocaină, au fost anihilați de DIICOT, în aprilie 2012, grație unei ample activități de monitorizare-in­terceptare, realizată cu ajutorul unei tehnici de ultimă generație, pusă la dispoziție de către… NATO. Vasta operațiune, căreia i-au fost alocate resurse importante în ciuda numărului mic de membri ai grupului de traficanți, a fost realizată de ofițeri ai Direcției de Combate­re a Criminalității Organizate (DCCO) din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

La ea au participat și ofițeri ai Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), care au oferit inclusiv sprijin logistic. Asta înseamnă că monitorizarea suspecților a fost realizată inclusiv cu echipamente de ultimă generație, puse la dispoziția DGIA de către țările partenere din Alianța Nord-Atlantică. Este vorba de tehnică SIGINT (Signal Intelligence), capabilă să detecteze, localizeze și să exploateze orice țintă care emite câmpuri electromagnetice. Pentru a înțelege cât de eficientă este o astfel de aparatură trebuie spus că ea poate decripta ce scrie la un computer o anumită persoană doar prin interceptarea și decodificarea radiațiilor electromagnetice emise de monitor.

sursa:http://www.romanialibera.ro/
Citeşte articolul integral în ediţia de luni a ziarului România Liberă, disponibilă la toate chioşcurile de presă din ţară.
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în INTERNE, POLITICA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s