”Am îngenunchiat sistemul, dar nu l-am învins şi sistemul trebuie învins!”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost prezent, sâmbătă, la lansarea candidaților PMP din județul Suceava pentru alegerile parlamentare, unde a afirmat că este pregătit să lupte încă 10 ani cu adversarii politici.

Image result for traian basescu

 

”Asigur pe adversarii mei politici că am luptat cu ei zece ani, dar sunt gata să mai lupt zece şi, aşa cum spuneam la încheierea mandatului, am îngenunchiat sistemul, dar nu l-am învins şi sistemul trebuie învins şi pus la dispoziţia cetăţeanului. Este singura funcţie din care ai radiografia sistemului şi înţelegi cum funcţionează statul. Înainte fusesem ministru, era o feliuţă, acolo, mică din ce înseamnă statul român, fusesem primar general, dar ca preşedinte am văzut această osatură a statului la lucru, chiar dacă nu am putut să o influenţez decât în foarte mică măsură şi pe zonele în care aveam atribuţiuni constituţionale”, a transmis președintele PMP, Traian Băsescu.

În cadrul evenimentului, Traian Băsescu a ținut să precizeze care e rolul sistemului și l-a definit ca fiind ”coloana vertebrală” a unui popor.

”Din această coloană vertebrală fac parte generali din serviciile de informaţii, generali din Ministerul Apărării, generali din Ministerul de Interne, profesori universitari, unii procurori, unii judecători, funcţionari din ministere şi agenţii care sunt veşnic pe posturile lor, în posturi-cheie. Aceste funcţii, permanente, bugetare, neafectate de alegeri, sunt cele care constituie coloana vertebrală a unui stat, a arătat Băsescu, adăugând că politicienii nu fac parte din sistem, pentru că ”se schimbă la patru ani” sau îi mai ia DNA-ul şi nu prezintă interes pentru sistem.

Să vedeţi ce face sistemul când nu are de lucru, când nu i se dau obiective. Păi, se fac doctori. E plin sistemul bugetar de doctori. De asta în sistem trebuie să fie şi generali, dar şi profesori universitari, în egală măsură, nu!? Pentru că aşa se înnobilează ei, făcându-se doctori. Sau ei folosesc oamenii politici şi te trezeşti că apare o iniţiativă legislativă cum primesc ei pensii speciale. Nu toată lumea primeşte pensii speciale, după cum bine ştiţi. Sistemul îşi promovează interesele prin oameni politici vremelnici şi ei rămân cu avantajele pentru totdeauna”, a mai precizat fostul șef al statului.

sursa:evz.ro

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu