Profesori de la Universitatea de Vest confirmă acuzația de plagiat in teza de doctorat supusa analizei.

Rezultatul a fost transmis Ministerului Educației, iar CNATDCU va avea ultimul cuvânt.

Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT a făcut public, joi, un punct de vedere legat de analiza tezei „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, susținută de Laura Codruța Kovesi pe 16 decembrie 2011, la Facultatea de Drept din Timișoara.

Image result for Kovesi

Niciun profesor, conferențiar sau coordonator de doctorate în Drept penal nu a fost de acord să ajute UVT cu analiza de specialitate a tezei lui Kovesi. Prin urmare, Comisia de Etică (CEDP) a UVT a analizat „băbește”, în raport cu sesizarea, modul de redactare a tezei de doctorat a șefei DNA verificând fiecare paragraf din lucrare, și comparându-le cu sursele indicate de soft-ul anti- plagiat iThenticate. Mai exact, s-a făcut doar o analiză cantitativă.

S-au exclus situaţiile în care s-au preluat identic din legi şi rândurile identificate ca fiind similare cu lucrări publicate ulterior susținerii tezei.

Concluzia

„564 de rânduri, din cele 4.705 rânduri sesizate, sunt similare cu alte surse. Având în vedere că teza de doctorat suspusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. În absența unui raport al unei comisii de specialitate, CEDP din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate verificat de membrii ei în raport cu sesizarea, concluzionând că sesizarea este nefondată pentru 4.141 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate și parțial fondată pentru restul”, arată conf.univ.dr. Corina Ilin, șefa CEDP din UVT.

Rezultatul a fost transmis Ministerului Educației, pentru a fi pus la dispoziția comisiei CNATDCU. Și această instituție analizează teza de doctorat a lui Kovesi, în urma unei sesizări oficiale făcută de Cristian Dogaru, profesor la Universitatea din Suffolk, pe baza acuzațiilor Grupului pentru Reformă și Alternativă Universitară din Cluj-Napoca.

„Fără discuție, este un plagiat!”

Referitor la concluziile profesorilor de la UVT, legate de teza lui Kovesi, academicianul Răzvan Theodorescu a declarat aseară, la România TV, că: „Fără discuție, este un plagiat!”. În 2014, în campania electorală pentru prezidențiale, Klaus Iohannis spunea, referitor la acuzele de plagiat la adresa lui Victor Ponta: „În calitatea mea de profesor, cred că este o problemă dacă un elev copiază. Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază, mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. Oriunde în lume când cineva e prins că a plagiat, și numai trei rânduri a plagiat, e obligat să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceștia vrea să fie președintele României”.

surse:google/evz.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în JUSTITIE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s