Rezultate alegeri Moldova. Cine este Igor Dodon, noul președinte ales

 Igor Dodon, reprezentant al Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 2016, s-a născut la 18 februarie 1975, în satul Sadova, raionul Călărași.

A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agricole de Stat, Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice și Facultatea de Drept în Economie la Institutul Internațional de Management din Republica Moldova. Are experiență didactică universitară, fiind lector asistent și lector superior la Academia de Studii Economice, Universitatea Liberă Internațională (ULIM) și Institutul Internațional de Management (IMI) din Republica Moldova, potrivit site-ului Parlamentului Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

A ocupat poziția de specialist superior la Departamentul Clearing, specialist superior la Departamentul Listing, administrator al Sistemelor Electronice de Negocieri și director al Departamentului Marketing, Listing si Cotare, în cadrul Bursei de Valori a Moldovei (iul. 1997 — nov. 2001).

A mai fost membru al Consiliului de experți de pe lângă Comisia Națională a Valorilor Mobiliare a Moldovei (febr. 2003 — mai 2005), membru și președinte al Comitetului de bursă din cadrul Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei (sept. 2002 — mai 2005), membru și președinte al Consiliului de directori al Depozitarului Național de Valori Mobiliare al Moldovei (nov. 2001 — mai 2005), membru al Comisiei de Arbitraj al Bursei de Valori (mart. 2004 — mai 2005).

Din mai 2005 până în septembrie 2006 a ocupat funcția de viceministru în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului din Republica Moldova. În aceeași perioadă a fost și președinte al consiliului de administrare „Moldtelecom” SA și președinte al consiliului de administrare al Centrului Internațional de Investiții „MoldExpo” SA.

În perioada septembrie 2006 — martie 2008 a fost ministru al Economiei și Comerțului, iar în intervalul 2006-2009 a ocupat poziția de guvernator al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare din partea Republicii Moldova.

A fost, de asemenea, prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și comerțului (mart. 2008 — sept. 2009). Din aprilie 2009 este și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este membru al Partidului Socialiștilor din anul 2011.

Este autor al numeroase articole științifice și redactor al Buletinului Informativ „Bursa de Valori a Moldovei” și Buletinului bursier al Bursei Universale de Mărfuri „Bursa — cotări bursiere”.

Cunoaște limbile engleză, franceză și rusă.

Este căsătorit și are doi copii.

surse:google/dcnews.ro

 

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s