Atentat terorist dejucat. Ținta: Un meci din preliminariile CM 2018

Un atentat terorist care urma să aibă loc sâmbătă în Albania, cu ocazia unui meci de fotbal între echipa naţională a acestei ţări şi cea a Israelului, a fost dejucat de serviciile de securitate albaneze în cursul acestei săptămâni, informează AFP, citând surse locale.

Importante măsuri de securitate au fost luate, inclusiv prin desemnarea altui teren de joc pentru meci în locul celui din Shkodra (nord), vizat de islamişti, la Elbasan (în centrul ţării).

Potrivit presei locale, evenimentul sportiv constituia una dintre ţintele unei reţele islamiste anihilate în cursul săptămânii în Albania, Kosovo şi Macedonia, care intenţiona să comită atacuri în aceste ţări. 20 de persoane au fost arestate, au anunţat autorităţile celor trei ţări.

La Elbasan, localitate situată la 45 km de Tirana, peste 2.000 de poliţişti şi sute de agenţi ai serviciilor specializate au fost mobilizaţi sâmbătă, iar accesul pe străzile din jurul stadionului a fost controlat riguros, a anunţat poliţia.

Blocuri din beton fuseseră amplasate în jurul stadionului, iar pe imobilele din jur lunetişti ai forţelor de ordine au ocupat poziţii, în timp ce zona era supravegheată şi dintr-un elicopter.

De asemenea, tunelul care face legătura între Tirana şi Elbasan a fost închis circulaţiei cu patru ore înainte de începerea meciului.

Arestări făcute

În acest context tensionat, forţele aniteroriste albaneze au arestat la Guras (centru est) un fost combatant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

El nu a precizat dacă individul respectiv – Ervin Duka (29 de ani), revenit din Siria după ce fusese rănit acolo – este suspectat că ar face parte din reţeaua anihilată.

La domiciliul său au fost descoperite arme, muniţii şi explozibili.

Printre presupuşii membri ai celulei desfiinţate, patru au fost arestaţi în Albania. Unul dintre ei – Medat Hasani – este un fost combatant al SI, iar ceilalţi trei sunt un imam autoproclamat, un coafor şi un medic, indică poliţia.

surse;google/dcnews.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s