Lovitură pentru tabăra BREXIT. Divorțul de UE depinde acum de Parlamentul britanic.

Înalta Curte din Marea Britanie a decis că Guvernul de la Londra are nevoie de acordul Parlamentului pentru a activa articolul 50 din Constituția Uniunii Europene, care oficializează „divorțul” de UE, scrie The Guardian.  

parlamentul-britanic-01-586x319

 

Parlamentul britanic trebuie să decidă asupra activării articolului 50 din Tratatul UE, prin notificarea Bruxeless-ului cu privire la intenția Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, a decis Înalta Curte.

Decizia este susținută de principiul cel mai fundamental al statului britanic, potrivit căruia parlamentul este suveran, a explicat instanța.

Sentința nu este una definitivă și va fi atacată de guvernul de la Londra.

Anunțul reprezintă o lovitură pentru tabăra BREXIT și pentru premierul Theresa May, care susținea că guvernul este cel care are puterea de a decide asupra BREXIT-ului.

Disputa legală s-a concentrat pe articolul 50 din Tratatul UE, care stabilea că orice țară are dreptul de a se retrage din Uniune „conform propriilor prevederi constituționale” – un termen interpretat în mod diferit de cele două tabere angajate în proces.

Avocații guvernului May au susținut că premierul are autoritatea de a decide asupra activării articolului 50 datorită așa-numitelor „prerogative regale”.

Tabăra adversă a argumentat că o schimbare fundamentală care va afecta drepturile a milioane de britanici are nevoie de acordul parlamentului.

sursa:google/The Guardian /realitatea.net (preluare)
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s