Proteste de amploare in SUA.Victoria lui Trump arunca America in Haos. (VIDEO)

Susținătorii lui Hillary Clinton au ieșit în stradă în SUA după victoria neașteptată a lui Donald Trump. Sute de protestatari au provocat agitaţie în zona Bay Area, din oraşul San Francisco, spărgând geamuri, distrugând coşuri de gunoi, aruncând cu torţe.

 proteste-sua
Polițiștii au solicitat oamenilor încheierea demonstrațiilor. Există riscul apariției unor conflicte violente între susținătorii lui Hillary Clinton și Donald Trump.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect spunând că protestele nu au niciun efect pentru că vorbim despre democrație, iar votul va fi respectat.

Tradiția în SUA este că după o competiție foarte dură, candidatul care a pierdut își recunoaște înfrângerea în fața principalului său competitor. Așa se întâmplă mereu în istorie. S-a întâmplat doar în 2000 când Al Gore trebuia să îl sune pe George W. Bush și după problemele din Florida au zis: ‘nu, hai să renumărăm’, dar altminteri este un lucru normal. În privința protestelor… acestea nu înseamnă nimic. America este într-adevăr o democrație și rezultatul votului va fi respectat. Că nu convine Hollywood-ului sau nu știu cui este altă poveste. Democrația este pe vot și pe lege“, a zis Bogdan Chirieac la România TV, citat de dcnews.ro

Întrebat dacă România va fi afectată de relația Trump – Putin, analistul politic a spus: “Eu cred că da. Până acum era o confruntare evidentă între SUA și Rusia cel puțin în două probleme geopolitice majore: Ucraina și Siria. Dacă Trump face pace din acest punct de vedere, România, rămânând aliatul cel mai loial în Estul Europei, va merge pe aceeași linie cu SUA“.

**************************************************************

Protestatarii s-au adunat  la scurt timp după ce Donald Trump a câştigat preşedinţia.

Va invitam sa urmariti materialul filmat

Martorii susţin că protestatarii au incendiat gunoaie şi au distrus vitrinele mai multor magazine din Oakland şi San Francisco.

În California, alegătorii au votat în mare pentru rivala democrată Hillary Clinton.

De asemenea, studenţii au protestat în campusul Universităţii Berkeley. Un alt protest a avut loc în campusul Universităţii Davis, unde studenţii au blocat străzile şi au scandat slogane împotriva lui Donald Trump.

„Tu nu eşti America. Noi suntem America”, au scandat studenţii din California.

Autorităţile americane au anunţat că un protestatar a fost rănit, după ce a fost lovit de un autovehicul în timp ce bloca o autostradă din Oakland.

surse:google/yahoo/Los Angeles Times/facebook
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, NEWS, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s