Anunt soc despre Romania

Analistul economic Aurelian Dochia susţine că şansele ca NATO să dispară sunt foarte mari în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile din SUA.

imageresize (Analistul economic Aurelian Dochia)

„În vreme ce Hillary Clinton este garantul unei anumite continuităţi în politici inclusiv în politica externă şi cele economice, Donald Trump este văzut ca fiind cel care ar aduce mai multe surprize. Și probabil că una dintre cele mai importante suprize este legată de politica externă americană care va deveni mai puţin ambiţioasă”, a spus acesta, potrivit Libertatea.

Analistul susţine că NATO are nevoie de susţinerea americană pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

„A făcut unele declaraţii care sunt îngrijorătoare şi cu privire la NATO şi probabil că sub influenţa lui Trump rolul NATO s-ar putea diminua foarte mult. Practic, fără poziţia americană în NATO, acesta nici nu ştiu dacă va mai rezista ca organizaţie de apărare internaţională şi asta evident că în Europa ar avea nişte consecinţe extrem de mari, în momentul în care Europa nu este pregătită pentru o alternativă de apărare în afara NATO”, a adăugat analistul.

Acesta consideră că dispariţia NATO este cel mai îngrijorător lucru şi că toate ţările, inclusiv România, ar avea de suferit.

„Schimbările sunt forte importante deşi nu sunt foarte vizibile de pe o zi pe alta, ele manifestându-se pe o perioadă mai lungă de timp şi nu vor fi direct legate de relaţia SUA – România. Vor fi mai degrabă o urmare a unor schimbări la un nivel mult mai larg, la nivel european şi internaţional”, a mai spus analistul.

surse:google/capital.ro
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în NEWS, STIRI SI INFORMATII, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s