Cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa

Lumea întreagă este plină de invenții uimitoare, diverse structuri concepute de mintea umană care sunt cu adevărat magnifice.

În topul minunățiilor arhitecturale se înscrie și faimosul pod Øresund. Proiectat de George K.S. Rotne şi inaugurat pe 1 iulie 2000, podul Oresund intră în apă, transformându-se în tunel, cu patru kilometri înainte de Malmo. Pentru a traversa podul, mai întâi trebuie să conduceţi sau să mergeţi cu trenul opt kilometri din Suedia până pe insula Peberholm.  De asemenea, construcţia este considerată una hibridă, iar numele oficial al podului-tunel este Øresundsbron, o combinație între suedeză și daneză.

Øresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa care conectează două zone metropolitane importante. În plus, acesta leagă rețelele rutiere și feroviare din Scandinavia cu cele din Europa Centrală și de Vest.

pod pe sub apa


pod pe sub apa2
pod pe sub apa3
pod pe sub apa5


pod pe sub apa6

Construcția podului Øresund a început în 1995 și a fost finalizat în 14 august 1999. Deschiderea sa oficială a avut loc la data de 1 iulie 2000, cu Regina Margrethe II și Regele Carl XVI Gustaf drept gazde ale ceremoniei.

pod pe sub apa7
pod

Interesant este că, în ciuda a două situații care au îngreunat construcția tunelului – descoperirea a 16 bombe neexplodate din Al Doilea Război Mondial situate pe fundul mării și construirea unui segment de tunel incorect – acesta a fost terminat cu trei luni înainte de termenul de finalizare.

pod1

În plus, insula Peberholm, unde are loc trecerea de la pod la tunel, este o insulă artificială construită special în acest scop, lungă de peste doi kilometri şi lată de câteva sute de metri. Peberholm este nepopulată şi aparţine Danemarcei.

pod5


pod4

Pe pod trec anual aproximativ şase milioane de maşini, iar pe cele două căi ferate călătoresc aproape 10 milioane de oameni.

sursa:brightside.me-preluare/http://omofon.com/
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s