Brexit şi nu numai: cum ar putea ieşirea din UE să provoace ruperea Marii Britanii

Marea Britanie se confruntă cu provocări „imense” de ordin legal, constituţional şi birocratic, care ar putea supune unei presiuni structura constituţională a ţării, în contextul în care Guvernul implementează strategia de părăsire a UE, au avertizat experţi într-un raport, potrivit DPA.

„Votând pentru ieşirea din UE, poporul britanic a declanşat un proces pe cât de complex, pe atât de imprevizibil”, au notat experţi din cadrul Asociaţiei de Studii Politice, cu sediul la Londra.

brexit-5

Proiectul de lege Marea Reformă Legislativă al premierului Theresa May, prin care aceasta plănuieşte să asimileze legile asociate Uniunii Europene în legislaţia britanică, ar putea produce diferenţe din ce în ce mai mari la nivelul politicilor privind agricultura, pescuitul, mediul şi învăţământul superior între Parlamentul de la Londra şi adunările regionale din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, subliniază raportul.

Aceste diferenţe regionale ar putea deveni atât de pronunţate încât să ameninţe unitatea ţării, se mai menţionează în raport.

May a promis să invoce Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până la finalul lui martie 2017.

„Puterea şi autoritatea se va întoarce către instituţiile alese din ţara noastră”, a declarat acesta la începutul lunii octombrie, într-un interviu acordat Sunday Times.

„Acest lucru înseamnă că autoritatea legislaţiei UE în Marea Britanie va lua sfârşit”, a mai subliniat ea.

sursa:gandul.info
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în EXTERNE, STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s