România nu mai primește bombe nucleare, primește un sistem antiracheta Patriot. 7 state NATO trimit trupe şi avioane de luptă la noi

Rușii au amplasat recent sistemele de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă între Lituania și Polonia, care au fost orientate asupra instalațiilor antirachetă din Europa.
Drept răspuns, NATO va desfășura exerciții surpriză în România, americanii aducând aici un sistem de rachete Patriot din Germania.

Exercițiile militare surpriză și viitoare desfășurări de trupe vor ajuta NATO să-și perfecționeze apărarea antiaeriană în timp ce își adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, transmite agenţia Reuters și prweluată de digi24.ro.

14801050_330381073996103_1564267553_n

   

Unul dintre exerciţiile surpriză va avea loc în România şi, pentru acesta, va fi deplasat un sistem de rachete Patriot din Germania.

Exercițiile militare se vor desfășura la Capul Midia, în perioada 5-10 noiembrie, se arată într-un comunicat al Armatei SUA.

14502834_771049329700986_8390147754976563861_n

   

Astfel de aplicații consolidează capacitatea de reacție rapidă, a spus generalul Timothy McGuire. „Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menține pacea este să ne consolidăm apărarea și să fim pregătiți în orice moment”, a explicat acesta, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtășit de șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, și de comandanții a 38 de armate europene reuniți la Wiesbaden, în Germania.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunță participarea a șapte state NATO cu trupe și echipamente la brigada Alianței Nord-Atlantice din România, în timp ce militari români vor fi trimiși în Polonia.

“Am discutat despre progresele în demersul de consolidare a prezenței NATO în regiunea Mării Negre, în cadrul unei brigăzi multinaționale terestre comandată de România. De asemenea, lucrăm la măsuri de tip aerian și maritim. Sunt bucuros să confirm că numeroase națiuni au exprimat voința de a contribui la prezența în regiunea Mării Negre, la nivel terestru, maritim și aerian.

Este vorba de Canada, Germania, Olanda, Polonia, Turcia și Statele Unite. Alți aliați analizează modalități de a contribui”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, după reuniunea miniștrilor Apărării desfășurată la Bruxelles.

Conform unui comunicat al Ministerului britanic al Apărării difuzat în contextul reuniunii NATO de la Bruxelles, “Marea Britanie va trimite avioane militare multirol Eurofighter Typhoon pentru misiuni de patrulare aeriană pe flancul sud-estic al NATO, în scopul garantării securității aliaților din zona Mării Negre”.

14568032_771049319700987_6991051488979488011_n

“Avioanele vor fi detașate de la unitatea Coningsby, aparținând Forțelor Aeriene Regale, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România, cel mult patru luni, în anul 2017”, precizează instituția.

“România și Marea Britanie se vor alătura batalionului comandat de SUA din Polonia”, a precizat Stoltenberg, potrivit reporterntv.ro

 

sursa:romani-buni.info
Reclame

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s