Importanţa românilor în industria software. Un program românesc, folosit de marile companii din Europa

Un raport al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) arată faptul că cifra de afaceri a firmelor care produc softuri, inclusiv de tip ERP, în România a crescut la 21% în ultimul an.646x404-5
Un raport al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) arată faptul că cifra de afaceri a firmelor care produc softuri, inclusiv de tip ERP, în România a crescut la 21 %, în ultimul an. Unele dintre companiile româneşti se numără printre principalii producători de software, ale căror produse sunt apreciate în Europa.    Analiza Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) scoate în evidenţă bilanţul contabil al celor mai importante companii de producătoare de software din România, la finele anului trecut. Potrivit datelor statistice, în ţara noastră, industria de software a cunoscut o creştere semnificativă a profitului în 2015.   Astfel, în decembrie anul trecut, rata profitului a ajuns la valoarea de 3,08 milioane de euro, înregistrând o creştere procentuală de 21 %. Indicatorii statistici mai arată, de asemenea, faptul că această ramură a industriei româneşti s-a aflat în ultimii trei ani într-un trend ascendent. În 2013, procentul de creştere a fost de 13 %, în 2014 a ajuns la valoarea de 16 %, ajungând ca în 2015 să aibă o creştere semnificativă de 21 %.

  • Softurile româneşti, la mare căutare 

Odată cu ele, cifrele îmbucurătoare aduc şi poveşti de succes din această industrie. Aşa se face că România a devenit în ultimul timp un actor important pe pieţele europene de software, oferindu-le marilor companii din Uniunea Europeană softuri excelente, printre care si sisteme ERP, produse de români la ei acasă.    Cel mai viu exemplu este sistemul de Planificare a Resurselor Întreprinderii (sistem ERP), denumit Charisma şi produs de compania românească TotalSoft.    Principiul după care funcţionează orice sistem ERP este destul de simplu. Scopul programului este acela de a stoca, într-o singură bază, datele din cadrul unei întreprinderi, fie că vorbim despre indicatori ai serviciului de contabilitate sau de informaţii din zona serviciului administrativ.    Sistemul ERP produs de compania românească TotalSoft este utilizat deja de firme renumite în state precum Austria, Luxemburg, Spania, Portugalia, Ungaria, Polonia sau Grecia. Spre deosebire de alte ERP existente pe piaţa din România, acest soft este special proiectat pentru a oferi suport tuturor departamentelor şi liniilor de business din cadrul unei companii.    „Aproximativ 30 % din cifra de afaceri vine din pieţele internaţionale. Sistemul pe care l-am creat este unul inovativ, întrucât permite colectarea de informaţii într-o singură bază de date. Astfel el poate oferi un sport eficient departamentelor din cadrul unei companii”, a declarat Daniel Mateescu, director operaţional TotalSoft.

************************************************************
318x425

” Aproximativ 30 % din cifra de afaceri vine din pieţele internaţionale. Sistemul pe care l-am creat este unul inovativ, întrucât permite colectarea de informaţii într-o singură bază de date“, spune Dan Mateescu, director de operaţiuni TotalSoft

*************************************************************

Soluţia dezvoltată de această companie românească a ajuns rapid drept cea mai bine cotată şi vândută soluţie la nivel de mid-market  din România, mai ales pentru că are în componenţă module care susţin activităţi multiple, printre care distribuţie, retail, producţie, contabilitate, medical-farmaceutic, agricultura, energie, servicii, etc.  Bineînţeles că decizia implementării unui tip de ERP dedicat domeniului de activitate al unei companii este una strategică, luată la nivel de top-management, iar scopul unei implementari de ERP creşte transparenţa proceselor interne, asigură tranşabilitate în luarea deciziilor, dar oferă, printre altele, şi o mai mare accesibilitate la informaţii pentru creşterea eficienţei opreaţionale şi îmbunătţirea modului în care se desfăşoară procesele rutiniere.

  • Avantaje pentru utilizatori

Cunoscând mediul de afaceri românesc, tot mai instabil şi impredictibil, TotalSoft, dezvoltator 100% românesc de sisteme ERP, s-a concentrat pe adăugarea unor funcţionalităţi care să ofere managerilor de companii informaţii financiare şi non-financiare concludente, în timp real, pentru analize de risc eficiente şi luarea deciziilor mult mai rapidă.    Astfel, inovaţia din spatele Charisma ERP are la bază îmbunăţirea modului în care companiile îşi gestionează activitatea, în crearea unor rapoarte fidele pentru structurarea deciziilor de management şi reducerea timpului de răspuns.    Însă inovaţia primului sistem ERP 100% românesc nu se opreşte doar la asta. Pentru că astăzi orice soluţie IT trebuie să fie mobilă, sistemul ERP de la TotalSoft îndeplineşte cu succes şi acest obiectiv. De oriunde, oricând, de pe orice tip de smartphone sau tabletă, se poate vedea, în timp real, tot ce se întâmplă în compania ta: de la activităţile rutiniere duse la bun sfârşit, până la evaluarea rapoartelor, starea comenzilor, livrări, intervenţii tehnice, promovare sau management, pentru ca managerii de companii să acorde mai mult timp deciziilor care conteaza cu adevărat pentru companie.   „Scopul nostru a fost acela de a-i determina pe utilizatori să rămână în ecosistemul informatic. De asemenea, la fel de importantă este şi securitate, întrucât, odată cu extinderea ERP-ului peste tot, vorbim aici despre telefoane mobile, laptopuri şi altele, securtatea a devenit foarte importantă“, explică Daniel Mateescu, director operaţional al TotalSoft.

sursa: adev.ro

 

Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în STIRI SI INFORMATII, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s