JAF! „Statuia Libertăţii“ a românilor a ajuns bucăți. Oamenii îl fură pe bucăți și se îmbogățesc. Mai înalte decât ea sunt Templul lui Buddha, Statuia Libertății și un monument din Rusia

Indiferență totală față de monumentele din România. Cum a ajuns un monument de proporții mari, comparabil cu cel al Statuii Libertății din SUA, să fie distrus? Inclus în top cele mai înalte clădiri din lume, dar uitat de societatea culturală din țară. Inspirat din arta greacă, reprezentând simbolul victoriei, însă doritorii de a se îmbogăți au început să-l desfacă pe bucăți fiindcă acesta este construit din bronz.

Simbol urias odinioara, monumentul din imagini ar putea fi in topuri, daca lumea ar stii de el:
Pe cat de usor poate fi prins intre degete, pe atat de impunator este in realitate ingerul fara aripi. Are undeva la 50 de metri, ceea ce il plaseaza in top 4 cele mai inalte cladiri din lume, potrivit stirilekanald.ro.

14875292_328722250828652_1129027819_n

    

(foto: black-sea.travel)

Doar pasarile ii dau tarcoale Ingerului a pustiu. Mai inalte decat el sunt Templul lui Buddha, Statuia Libertatii si un monument din Rusia.

Pana la cea mai inalta statuie din tara noastra, drumul e lung si anevoios. Localitatea constanteana Straja, asezarea care ascunde maretul inger, a fost rasa de pe fata pamantului pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Satul statea ca o piedica in calea uriasului proiect comunist: Canalul Dunare-Marea Neagra.

14800969_328722387495305_1602030309_n

    

(foto: adevarul.ro)

“Era monumentul nostru, al celor din Dobrogea, pentru noi era facut, muncitorii care am lucrat la canal”, spun oamenii.

“Este de fapt un simbol al zborului, al victoriei, duce cu gandul la simbolurile vechi ale istoriei, Pavel Bucur s-a inspirat din arta greaca”, spune Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta Constanta.

14741662_328722400828637_2102573505_n

    

Monumentul a inceput sa paleasca de-a binelea in anul 2000. Pe atunci, un grup de hoti a furat bucata cu bucata placile de bronz. Jaful a fost gandit pe atunci pana in cel mai mic detaliu. Fiecare bucata cantarea intre 14 si 19 tone. Vanzarea materialelor, in jur de 50 de tone, i-a umplut de bani pe indivizii care la acea vreme, au dat lovitura.

Desi a fost despuiat de basoreliefurile din bronz, uriasul de la Dunare nu si-a pierdut maretia. E condamnat insa la uitare. Oare isi va aminti de el, macar acum, vreo institutie a statului? Artistul care a ridicat Monumentul Tineretului – Pavel Bucur a murit, luna trecuta, fara sa afle raspunsul la aceasta intrebare.

surse:google/http://mistere-romania.info/
Anunțuri

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s