Primul film sonor românesc

Pe 7 februarie 1935, la cinematograful din cadrul Cercului Militar București, a avut loc premiera primului film sonor românesc.

cercul_militar

Realizat în 1934, filmul Bing-Bang, o “humorească muzicală”, a fost și prima producție cinematografică integral românească. Filmul a fost realizat de doi mari comici ai scenei românești interbelice, Vasile Vasilache și Nicolae Stroe, cu ajutorul unei aparaturi sonore realizate de un inginer român, Argani (despre care, din nefericire, nu s-au păastrat prea multe date).

Iată câteva secvențe din Bing-Bang. Și, da, ceea ce veți vedea este parcul Cișmigiu de acum opt decenii.

stroe-si-vasilache  Vasile Vasilache și Nicolae Stroe.

sursa:google/webcultura.ro (preluare)

Despre CRYSTAL

Lasă lumea să se desfășoare în fața ochilor tăi fără să încerci mereu să o înțelegi. Lasă relațiile să decurgă firesc, de vreme ce toate lucrurile se așază într-o ordine divină. Nu te strădui din răsputeri să înfăptuiești un lucru – pur și simplu lasă lucrurile să evolueze de la sine. Nu te obosi permanent să înțelegi oamenii. Când așteptările tale au fost înșelate, așa trebuia să se întâmple. Transformă-te într-un observator foarte fin, judecă mai puțin, ascultă mai mult. Acordă-ți timp pentru a-ți deschide mintea în fața fascinantului mister și a incertitudinii pe care cu toții o resimțim.
Acest articol a fost publicat în TEATRU & FILM, TOTUL DESPRE ROMANIA, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s